Cinci alimente care ajuta la ameliorarea simptomelor artritei

Artrita afecteaza starea articulatiilor si oaselor unei persoane. Tratamentele pentru orice tip de artrita pot fi lungi si dificile si implica adesea modificari dietetice, deoarece anumite alimente pot reduce inflamatia si ameliora durerile articulare asociate cu aceasta afectiune.

Cirese

Fitochimicalele si antioxidantii din cirese  pot reduce inflamatia. Ciresele sunt unul dintre cele mai bune alimente pentru reducerea simptomelor artritei datorita abundentei lor de antociani. Poate imbunatati circulatia sangelui si ameliora durerile articulare, dar un mic castron de cirese pe zi nu este suficient pentru aceasta si va trebui sa-l mananci des si in cantitati mari.

Ceai verde

Majoritatea tipurilor de ceai verde au proprietati antioxidante puternice,  contine cei mai multi compusi care ajuta la protejarea impotriva stresului oxidativ si a inflamatiei. Amelioreaza vizibil simptomele artritei si combate leziunile celulare. Din pacate, gustul acestui ceai este destul de specific si nu tuturor le  place, dar va puteti obisnui daca doriti.

Brocoli

Aceasta leguma crucifera simpla si la preturi accesibile contine multi nutrienti importanti pentru organism, inclusiv sulforafan (datorita acesteia, varza are un miros usor ciudat in timpul gatitului). Expertii considera ca sulforafanul poate incetini aparitia si progresia simptomelor osteoartritei. In plus, broccoli contine calciu, care ajuta la intarirea oaselor si articulatiilor.

Alimente cu acizi grasi omega-3

Acizii grasi omega-3, care sunt abundenti in pesti grasi si ulei de masline, nu numai ca protejeaza inima si creierul, dar ajuta si la ameliorarea inflamatiei articulare. Pentru persoanele cu artrita, expertii recomanda sa manance 80 pana la 100 de grame de peste gras de doua sau mai multe ori pe saptamana.

Curcuma

Adesea folosit in curry si alte feluri de mancare indiene, acest condiment galben stralucitor are multe proprietati benefice datorita continutului sau ridicat de polifenol numit curcumina (o substanta chimica care reduce inflamatia in organism). Prin urmare, daca aveti artrita, puteti folosi curcuma ori de cate ori este posibil: adaugati-l la supe, feluri principale, produse de patiserie si chiar bauturi.

Publicitate

Publicitate

Autor