9 simptome ale accidentului vascular cerebral

Un eveniment cardiovascular este o scadere a aportului de sange la creier din cauza unui cheag sau a unei hemoragii; tratarea corecta si la timp (in termen de 3 pana la 4 ore) reduce riscul de deteriorare permanenta a tesuturilor inimii. Deci, daca observati aceste simptome  nu pierdeti timpul si mergeti la spital.

Dificultati de vorbire sau confuzie

Chiar si accidentele vasculare cerebrale minore pot provoca dificultati de comunicare, deoarece afecteaza adesea capacitatea de a va exprima si de a intelege vorbirea. Daca cineva nu poate pronunta o propozitie sau un amestec de cuvinte, ar putea fi un simptom al unui accident vascular cerebral.

Slabiciunea membrelor

Dupa un accident vascular cerebral, membrele inferioare devin de obicei slabe si mai dificil de controlat, sau chiar complet paralizate. Accidentul vascular cerebral afecteaza in principal bratul sau piciorul opus emisferei creierului afectat de accident vascular cerebral. Extindeti mainile, palmele in sus si tineti-le in aceasta pozitie timp de 10 secunde. Daca unul dintre bratele tale cade fara a putea fi controlat, este un semn al unui accident vascular cerebral.

Ameteli, pierderea echilibrului

Daca suferiti de ameteli si greata si nu va puteti deplasa normal, acesta este unul dintre semnele unui accident vascular cerebral.

O durere ascutita

Acesta nu este un simptom tipic de accident vascular cerebral, dar daca aveti dureri bruste, ascutite in maini, picioare, degete sau o parte a fetei, acestea sunt simptome de accident vascular cerebral.

O durere de cap severa

O durere de cap brusca, foarte severa, despre care puteti spune ca este cea mai grava pe care ati experimentat-o vreodata este un simptom comun al accidentului vascular cerebral. De obicei, afecteaza femeile si tinerii care au suferit migrene in trecut.

Modificari faciale

Slabiciunea brusca a muschilor fetei poate fi un indiciu clar ca aveti un accident vascular cerebral. Incercati sa zambiti . Daca nu puteti controla o parte a fetei, exista sanse mari sa aveti un accident vascular cerebral.

Sughituri

In mod normal, sughiturile sunt doar o suparare inofensiva si tranzitorie. Dar cand aveti un accident vascular cerebral, acesta afecteaza centrul respiratiei din creierul dvs. Este posibil sa aveti sughituri prelungite, mai ales daca sunteti femeie.

Respiratie grea si tahicardie

Ai ramas fara aer? Crezi ca inima ta bate  prea repede? Studiile au aratat ca este un simptom comun al accidentului vascular cerebral, atat la barbati, cat si la femei.

Autor