Nu mai trebuie sa arunci cojile de oua: sunt bune pentru oase si dinti

Cojile de ou ofera multe beneficii pentru sanatate. Cele din oua bio sunt bogate in magneziu, fier, cupru, zinc, mangan, printre altele. Cojile de oua sunt, de asemenea, bogate in calciu, continand aproximativ 90% din cantitatea necesara pentru oase si dinti sanatosi. Muschii si nervii tai, la fel ca si oasele, au nevoie de calciu pentru o crestere si o formare optima. Amintiti-va ca compozitia cojilor de ou este similara cu cea a oaselor sau a dintilor dumneavoastra.

Potrivit unui studiu olandez, cojile de oua, pe langa intarirea densitatii osoase, amelioreaza problemele digestive. Studiile efectuate asupra absorbtiei pulberii de coaja de ou de catre corpul uman indica faptul ca organismul le absoarbe fara complicatii.

Pe de alta parte, consumul de coji de oua (sub forma de pulbere) ajuta la reducerea colesterolului, stabilizarea tensiunii arteriale, purificarea sangelui, prevenirea osteoartritei, stimularea organismului stimuland in acelasi timp formarea osoasa. Asa ca luati in considerare utilizarea cojilor de oua ca suplimente alimentare pentru a beneficia de beneficiile lor pentru sanatate!

Citeste si articolul :   Calciu: ce alimente contin si cum se poate determina valoarea zilnica

Puteti urma aceste sfaturi pentru a consuma coji de oua si pentru a va bucura de beneficiile acestora:

Publicitate

– Cand consumi o jumatate de lingura de pulbere de coaja de ou zilnic, vei obtine aproximativ 1000 mg de calciu.

Publicitate

– Luarea zilnica a acestei doze de coji de oua va va permite sa acoperiti aproximativ 90% din aportul zilnic recomandat de minerale, potasiu si magneziu.

Cum se prepara pulbere de coaja de ou?

– Pentru a scapa de bacteriile daunatoare, trebuie sa fierbi ouale timp de 10 minute.

– Lasati ouale sa se raceasca la temperatura camerei.

– In continuare, luati cojile de oua, pastrand membrana care este bogata in nutrienti, zdrobiti-le si macinati-le intr-o rasnita de cafea sau robot de bucatarie pentru a obtine o pulbere fina. Pastrati-l intr-un borcan de sticla.

Aceasta pulbere ar trebui sa serveasca ca o alternativa naturala la suplimentele tale de calciu si magneziu.

Cum sa folositi cojile de oua pentru a va completa dieta?

– Le puteti adauga la bauturi, cereale, smoothie-uri, supe si tocane.

Citeste si articolul :   Margarina, dulciuri si inca 5 alimente care accelereaza imbatranirea

– Puteti amesteca pur si simplu ½ lingurita de praf de coaja de ou cu sucul de la o jumatate de lamaie. Lasa-l sa stea aproximativ 6 ore pentru ca pudra sa se dizolve complet. Apoi adauga apa si consuma.

Important: nu depasiti 1000 mg de calciu pe zi pentru a evita hipercalcemia (aportul excesiv de calciu) care se poate manifesta prin: varsaturi, confuzie si dureri abdominale.

Alte surse de calciu

Cojile de oua nu sunt sursa suprema de calciu, iata cateva alte alimente sanatoase, naturale, care va pot satisface nevoile de calciu si alti nutrienti:

– Brocoli

– Avocado

– Seminte chia

– Nuci de cocos

– Nuci braziliene

– Portocale

Publicitate

Autor