6 moduri minunate de a recicla cojile de oua

1- Un decor frumos pentru plantele germinate

Cu putin noroc, daca reusesti sa lasi coaja aproape intreaga si sa spargi doar partea superioara, obtii imediat o forma de bol. Un aspect ideal pentru a realiza un set de ghivece mici in care sa asezi plante delicate sau sa germinezi seminte. Aranjandu-le intr-o jardiniera, vei obtine apoi un adevarat decor pentru bucataria ta.

2 – O arma valoroasa pentru plante

Plantele sunt adesea atacate de diferiti daunatori, cum ar fi melcii. In acest caz, coaja de ou va fi foarte utila pentru a evita aceasta problema, pur si simplu punand bucati mici pe planta ta. Ca bonus, daca le  zdrobiti in continuare, le  puteti amesteca in sol pentru a oferi plantelor tale mai multa putere de crestere.

Publicitate

3 – Curatarea lamelor blenderului

Suna surprinzator, dar cojile de oua sunt folosite si pentru a va curata in profunzime blenderul. Doar puneti-le in pahar cu putina apa pentru a indeparta murdaria si a ascuti lamele. Aici sunt complet curatate si ascutite!

4 – Intarirea unghiilor

Citeste si articolul :   Deficienta de fier: semne, consecinte si cum se compenseaza

Unghiile tale sunt fragile? Iata o solutie neasteptata pentru a le intari: zdrobiti  cojile pana se fac  pudra si adaugati-le la oja. Acest mic truc va va permite sa va imbogatiti unghiile cu calciu pentru a le ajuta sa creasca.

5 – Cultivarea tomatelor

Stiati ca rosiile, a caror greutate face sa cada trunchiul care le sustine, risca sa va faca sa pierdeti intreaga recolta? De asemenea, pentru a depasi aceasta problema, fermierii folosesc in general coji de oua pe care le distribuie sub plantele de tomate din pamant. Asa reusesc sa creasca trunchiurile suficient de puternice pentru a sustine rosiile.

6 – Eliminarea resturilor de alimente

Chiar si cu toata bunavointa, atunci cand speli o tigaie sau o oala, particulele mici pot ramane blocate. Pentru o eliminare radicala, avem o tehnica eficienta: zdrobiti cojile de oua, asezati-le pe buretele cu care le curatati si va va ajuta sa eliminati alimentele lipite in cateva minute.
Retineti ca aceasta metoda nu este potrivita pentru fundul tigailor.

Autor