Meteorologii au schimbat iar prognoza. Un val de aer polar loveste Romania. Temperaturi sub pragul de inghet

Potrivit meteorologilor, un val de aer polar va pune stapanire pe Romania. Temperaturile vor fi din ce in ce mai scazute in urmatoare zile. Sansele de ploaie sunt mai ridicate la munte si in nord-vest. Temperaturi sub pragul de inghet si ceata in multe zone din tara au fost inregistrate in weekend in mai multe zone din tara.

Meteorologii anunta ca temperaturile scad si mai mult in noptile care urmeaza. Potrivit ANM, in primele zile ale saptamanii, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale luni, apoi acestea vor scadea si se vor situa sub cele normale perioadei.

De asemenea, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata la munte si in nord-est. Si la Bucuresti, la inceputul intervalului regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale perioadei, apoi acestea vor scadea.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi redusa. “Cu estimarile pe 4 saptamani putem afirma ca in aceasta saptamana vremea ramane racoroasa in ansamblul ei, ploi putine, poate in weekend sa ajungem la cateva zile cu peste 28 de grade, pana atunci insa nu”, a declarat Dinu Marasoiu, meteorolog ANM, la Realitatea PLUS.

Prognoza meteo lunara ANM a emis prognoza meteo pentru urmatoarele patru saptamani, adica perioada 6 septembrie – 4 octombrie 2021.

Potrivit meteorologilor, in prima parte a intervalului, temperaturile vor fi mai coborate decat cele specifice perioadei, pentru ca mai apoi aceste sa isi intre in normal. Specialistii ANM spun ca regimul pluviometric va fi in general deficitar la nivelul intregii tari.

Spre finalul perioadei date, acesta se va aproopia de normalul perioadei.

Saptamana 06.09.2021 – 13.09.2021

Valorile termice vor fi mai coborate decat cele specifice acestei perioade, in toate regiunile, dar cu o abatere termica negativa usor mai accentuata in cele extracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar in toata tara, dar mai ales in zonele montane.

Saptamana 13.09.2021 – 20.09.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori in general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil usor mai ridicate, local, in regiunile vestice. Cantitatile de precipitatii vor fi deficitare la nivelul intregii tari, dar mai ales in regiunile sud-vestice.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania: 2.721 de cazuri noi si 57 de decese

Saptamana 20.09.2021 – 27.09.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, in toate regiunile. Regimul pluviometric va fi local excedentar in regiunile nord-estice, iar in rest se va situa in jurul celui normal pentru acest interval.

Saptamana 27.09.2021 – 04.10.2021

Mediile valorilor termice se vor situa in general in jurul celor specifice pentru aceasta saptamana, posibil usor mai coborate in cele nordice. Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada se vor situa in jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul intregii tari. Estimarile meteorologice pentru patru saptamani sunt realizate de catre ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata. Este estimata media saptamanala a abaterilor temperaturii aerului si a cantitatilor de precipitatii fata de media perioadei 1993-2016, scrie adevarul.ro

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.