Alerta ANM. Meteorologii anunta cod galben

Alerta ANM. Meteorologii au anuntat cod galben de vijelii.

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Fenomene vizate: intensificari ale vantului

Interval de valabilitate: 02 septembrie, ora 10:00 – 02 septembrie, ora 21:00

Zone afectate: conform textului si hartii

In intervalul mentionat, in Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, in nord-estul Munteniei si local la munte, vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe creste, in special ale Carpatilor Meridionali, temporar rafalele vor depasi 90…100 km/h.

Nota: intensificari locale si temporare ale vantului vor fi si in centrul si sudul teritoriului, cu viteze in general de 45…55 km/h.

Vremea se raceste in Romania

In a doua zi de toamna, joi, 2 septembrie, racirea vremii se va resimti in aproape toata tara. Potrivit ANM, vremea va fi racoroasa ziua in special in regiunile din nordul si nord-estul tarii, iar noaptea in toate zonele.

In ceea ce priveste temperaturile maxime, in a doua zi de toamna, acestea se vor incadra intre 16 si 24 de grade, usor mai ridicate in Campia Romana si Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse intre 3 si 14 grade. Cerul va fi temporar noros in nord-est, in centru si la munte, unde local va ploua in general slab.

Citeste si articolul :   Avertizare meteorologica: Cod Galben si portocaliu de vijelii puternice, grindina si ploi abundente. Zonele vizate de fenomene extreme

In restul tarii cerul va fi inorat, iar ploile se vor semnala pe spatii restranse, cu probabilitate mai mare in Muntenia. Vantul va continua sa sufle tare la munte, indeosebi la altitudini mari si va avea intensificari locale si temporare si in celelalte zone. Vor fi conditii de ceata.

In Bucuresti, toamna se va resimti din plin. Vremea se raceste puternic, iar temperatura maxima va fi de 23-25 de grade, pe cand cea minima de 10-12 grade. Cerul va fi partial noros si vor fi posibile ploi de scurta durata, iar vantul va sufla slab si moderat.