Alerta ANM: frig, ninsori si lapovita. METEO 22-23 martie 2021

Alerta meteo. ANM a emis o informare de vreme rea. Meteorologii anunta vreme deosebit de rece, cu precipitatii moderate si intensificari locale ale vantului, valabila pana marti, la ora 10.00, se arata in informarea ANM.

Meteorologii spun ca aria precipitatiilor (15-20 l/mp) va cuprinde treptat sudul si sud-estul tarii, unde vor fi ploi, lapovita si ninsoare. In Carpatii Meridionali si de Curbura va ninge si se va depune strat nou de zapada peste cel foarte consistent depus anterior.

ANM: Vremea se shimba radical in cea mai mare parte a tarii

Publicitate

Precipitatiile vor fi slabe cantitativ, predominant sub forma de ninsoare se vor semnala pe arii restranse si in Transilvania si in restul zonei montane.

Publicitate

ANM anunta ca vremea va fi foarte rece in cea mai mare parte a tarii, iar luni in regiunile sudice si sud-estice valorile termice vor fi cu 10 grade mai scazute fata de mediile climatologice ale perioadei.

Citeste si articolul :   A nins in Romania. Drumarii intervin cu utilaje si antiderapant.

De asemenea meteorologii anunta ca pana vineri vremea se va mentine deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative pe timpul noptilor si diminetilor.

Marti si miercuri, vantul va avea intensificari sustinute in jumatatea estica si la munte, asociate temporar cu ninsori slabe, spulberand zapada.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.