4 motive pentru care te trezesti obosit

De cate ori te-ai simtit obosit cand te-ai trezit? Chiar daca incercati sa urmati o rutina pentru dormit, este posibil sa suferiti in continuare de oboseala .

Cele 4 motive pentru care te trezesti obosit:

1. Tineti telefonul mobil prea aproape de voi

Sa fim cinstiti. Suntem atat de obisnuiti sa avem telefoanele mobile in apropiere incat nu vrem sa ne despartim de ele, chiar si atunci cand dormim.  Puneti telefonul cat mai departe posibil. Sansele ca cineva sa te sune la 4 dimineata sunt foarte mici.

Radiatiile emise de telefonul mobil opresc secretia hormonului somnului melatonina. Acesta este principalul motiv pentru care te simti obosit cand te trezesti.

2. Dormi pana la pranz in weekend

Sfarsitul de saptamana este in sfarsit aici si vrem cu totii sa dormim pana la pranz fara alarme sau alte distrageri. Acest obicei este foarte rau. Iti intrerupe programul natural de somn.

Daca te trezesti in fiecare dimineata la 8 dimineata in timpul saptamanii, trezirea la pranz in weekend este un soc pentru corpul si creierul tau. Va puteti prelungi somnul timp de o ora, dar nu mai mult. Abaterile mari va perturba rutina de somn si pot crea probleme.

Citeste si articolul :   5 Beneficii ale practicarii exercitiilor fizice

3. Dormi cu animalele de companie

Nu conteaza cat de mult iti iubesti animalele de companie; ar trebui sa existe o anumita linie care sa nu fie traversata, mai ales atunci cand vine vorba de a dormi in acelasi pat.

Animalele trebuie sa doarma in spatiul lor, deoarece fac anumite zgomote atunci cand dorm. De asemenea, fac miscari bruste pe care este posibil sa nu le observati, dar care va deranjeaza creierul. C

4. Faceti mai mult sport

Practicarea sportului este buna pentru sanatatea ta. In plus, ajuta la un somn bun. Cu toate acestea, daca exagerati, ar putea interfera cu somnul. Incepeti sa va miscati de cel putin 3 ori pe saptamana si dupa 4 luni de miscare nu veti mai experimenta insomnie.

Acum, ca stii cele 4 motive pentru care te trezesti adesea obosit, alunga-le si ajungi la un somn profund si odihnitor. Dormi bine si ai vise dulci.

Autor