Statul trebuie sa combata si virusul rujeolic. Sunt 20.000 de cazuri, 64 decese

In contextul evolutiei epidemiei de SARS-Cov-2, Avocatul Poporului arata ca autoritatile statului trebuie sa ia masuri si in directia prevenirii si combaterii virusului rujeolic, avand in vedere gradul de contagiozitate al acestuia, conform unui comunicat transmis luni.

„Avocatul Poporului, in calitate de garant constitutional al drepturilor si libertatilor cetatenilor, isi manifesta ingrijorarea fata de cresterea constanta a numarului de cazuri de rujeola confirmate pe teritoriul Romaniei, acestea ajungand in prezent la aproximativ 20.000 de cazuri, dintre care 64 de decese”, arata Avocatul Poporului.

De asemenea, sursa citata arata ca rujeola are anual doua episoade de epidemie, primavara si toamna, in prezent aflandu-ne in mijlocul unui astfel de episod.

Publicitate

„Conform unui comunicat de presa, UNICEF atrage atentia ca 117 milioane de copii din 37 de tari ale lumii risca sa nu beneficieze de imunizarea impotriva rujeolei din cauza conditiilor impuse de epidemia de SARS-COV2. Organizatia Mondiala a Sanatatii a formulat recomandari privind vaccinarea in
timpul pandemiei cauzate de noul coronavirus, afirmand ca „statele trebuie sa ia orice masura este posibila pentru a preveni pierderi de vieti ce pot fi evitate prin vaccinare”. Avocatul Poporului reitereaza faptul ca, nu doar combaterea coronavirusului trebuie sa preocupe autoritatile statului, in contextul in care, lipsa unor servicii medicale adecvate in aceasta perioada poate conduce la mai multe pierderi de vieti omenesti, decat in cazul Covid-19”, arata institutia.

Avocatul Poporului precizeaza ca a adresat o solicitare ministrului sanatatii inca din data de 10 aprilie.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.