O noua epidemie loveste China. Bacteria a fost scapata dintr-un laborator

Cateva mii de oameni din nord-vestul Chinei au fost testati pozitivi pentru o boala bacteriana, au declarat marti autoritatile din domeniul sanatatii.  Bacteriei brucella este responsabila de bruceloza, cunoscuta si sub denumirea de febra Malta.

Comisia de Sanatate din Lanzhou, capitala provinciei Gansu, a confirmat ca 3.245 de persoane au contractat boala bruceloza, care este adesea cauzata de contactul cu animalele care transporta bacteriile brucella, scrie CNN.

Comisia de Sanatate a orasului a declarat ca au fost testate 21.847 de persoane din 2,9 milioane de locuitori ai orasului.

Boala, cunoscuta si sub denumirea de febra malteza sau febra mediteraneana, poate provoca dureri de cap, dureri musculare, febra si oboseala. Desi acestea pot disparea, unele simptome pot deveni cronice sau nu vor disparea niciodata, cum ar fi artrita sau inflamarea anumitor organe, potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite .

Transmiterea de la om la om este extrem de rara, potrivit CDC. In schimb, majoritatea oamenilor sunt infectati prin consumul de alimente contaminate sau prin inspiratia bacteriilor – ceea ce pare sa fie cazul in Lanzhou.

Citeste si articolul :   Italia anunta ca va dezvolta propriul vaccin anti-Covid 19.

Acest focar a rezultat din scaparea bacteriei din laboratorul de la fabrica de produse farmaceutice biologice Zhongmu Lanzhou. Acest lucru s-a intamplat in iulie- august, anul trecut, potrivit Comisiei de sanatate a orasului. In timp ce producea vaccinuri Brucella pentru uz animal, fabrica a folosit dezinfectanti si produse igienice expirate – ceea ce inseamna ca nu toate bacteriile au fost eradicate in gazele reziduale.

Acest gaz rezidual contaminat a format aerosoli care contineau bacteriile – si s-au imprastiat in aer, transportati de vant pana la Institutul de cercetare veterinara din Lanzhou, unde a izbucnit prima data focarul.

Angajatii de la Institut au inceput sa raporteze infectii in noiembrie, apoi rata de de infectare a accelerat. Pana la sfarsitul lunii decembrie, cel putin 181 de persoane de la institut fusesera infectate cu bruceloza, potrivit agentiei de stiri chineze Xinhua.

Alte cazuri de infectare au aparut la studentii si angajatii Universitatii Lanzhou. Focarul s-a raspandit chiar si in provincia Heilongjiang, in extremitatea nord-estica a tarii.

Citeste si articolul :   Coronavirus Romania, 7 mai 2020. Noul bilant anuntat de autoritati acum. Numarul de cazuri confirmate, pe judete

In lunile care au urmat, oficialii provinciali si municipali au lansat o ancheta cu privire la scurgerea bacteriei din fabrica, potrivit Comisiei de sanatate din Lanzhou . Pana in ianuarie, autoritatile au ridicat licentele de productie a vaccinului pentru fabrica si au retras aprobarile pentru cele doua vaccinuri anti-bruceloza.

In februarie, conducerea fabricii si-a cerut scuze publice si a declarat ca a „pedepsit aspru” opt persoane care au fost stabilite ca fiind responsabile pentru incident.

Comisia de sanatate Lanzhou a anuntat, de asemenea, in raportul sau, ca 11 spitale publice vor oferi controale gratuite si regulate pentru pacientii infectati. Raportul nu a oferit detalii suplimentare cu privire la compensatia pentru pacientii.

Autor