Strugurii sunt fructele dulci si suculente care au inceput sa fie cultivate in urma cu cateva milenii. Boabele de struguri nu numai ca au un gust excelent si sunt ingredientul principal in cele mai bune vinuri, dar au si cateva proprietati benefice. Iata cinci beneficii importante pentru sanatate pe care le puteti obtine din consumul regulat de struguri.
Strugurii sustin imunitatea
Strugurii contin vitaminele C si A, care sunt importante pentru sistemul nostru imunitar si au, de asemenea, proprietati antimicrobiene naturale care ajuta la protejarea organismului de diferite infectii. In plus, aceste fructe de padure sunt 80% apa, astfel incat consumul lor ajuta la evitarea deshidratarii, imbunatateste circulatia sangelui si bunastarea generala, in special pe vreme calda.
Incetineste imbatranirea creierului
Datorita continutului ridicat de quercetina antioxidanta, strugurii reduc inflamatia in organism, incetinesc imbatranirea creierului si previn dezvoltarea bolilor neurodegenerative legate de varsta, cum ar fi dementa si boala Alzheimer. In plus, quercetina poate spori apoptoza (moartea) celulelor uzate, disfunctionale si chiar canceroase.
Imbunatateste somnul
Melatonina naturala gasita in struguri contribuie la un somn mai lung si mai bun. Un somn bun, la randul sau, scade riscul de a dezvolta multe boli grave, inclusiv diabetul, bolile de inima si obezitatea, precum si imbunatateste semnificativ functia cognitiva, starea de spirit si bunastarea.
Promoveaza sanatatea digestiva
Fibrele si apa din struguri ajuta la mentinerea functiei gastrointestinale normale, iar polifenolii au un efect pozitiv asupra bacteriilor intestinale, care sunt foarte importante pentru digestie, imunitate si creier. Cu toate acestea, consumul de struguri prea des nu este o idee buna, deoarece contine mult zahar si este un alergen puternic.
Protejeaza vederea
Luteina si zeaxantina continute in struguri protejeaza retina si cristalinul ochiului si previn dezvoltarea degenerescentei maculare si a cataractei – cele mai frecvente boli oculare. De asemenea, aceste substante cresc raza vizuala a ochiului uman si reduc disconfortul cauzat de lumina puternica a soarelui sau de lumina artificiala.
Publicitate