Nu le arunca! 7 utilizari neasteptate ale cojilor de banane

Bogate in antioxidanti, vitamine si minerale, bananele au nenumarate beneficii pentru sanatate. Dar stiai ca si coaja lor iti poate fi de mare folos?  Cojile de banane sunt pline de virtuti eficiente in bucatarie, in acasa sau pentru a pregati tratamente cosmetice.

Iata 7 utilizari esentiale pentru aceste coji adesea trecute cu vederea.

Cojile de banane ajung de obicei la cosul de gunoi, dar exista o multitudine de utilizari pentru aceste substante organice care le permit reciclarea pentru a evita risipa. In bucatarie sau in ritalurile de infrumusetare, iata 7 lucruri de facut cu cojile de banane pentru a va simplifica viata de zi cu zi.

Pentru a ameliora mancarimea

Muscaturile de insecte, iritatii, roseata sau mancarime legate de tantari … cojile de banane sunt formidabile in reducerea acestor reactii neplacute ale pielii. Bogate in magneziu, potasiu, dar si substante antiinflamatoare, ele amelioreaza pielea iritata. In plus, permit hidratarea pielii datorita compozitiei lor nutritive. Pentru a face acest lucru, trebuie doar sa aplicati partea interioara a acestor coji pe zonele afectate.

Citeste si articolul :   10 trucuri cu ulei de masline care nu au nicio legatura cu prepararea alimentelor

Pentru a lustrui argintaria

Obiectele tale de argint nu au stralucire? De ce sa nu folositi acest truc de casa pentru a le reda toata stralucirea! Pur si simplu frecati-le cu aceste coji timp de cateva minute si clatiti cu apa curata . Acizii si enzimele pe care le contin lustruiesc suprafetele innegrite si indeparteaza murdaria in cel mai scurt timp.

Publicitate

Pentru a indeparta afidele

Ideal pentru a va proteja plantele verzi, coaja de banana este un agent natural de respingere impotriva afidelor care va ameninta plantele. Pentru a profita de virtutile sale, asezati cateva bucati de coji de banane in solul plantelor dvs. sau in jurul rasadurilor. Bonus: este, de asemenea, un ingrasamant natural excelent datorita bogatiei sale in magneziu, potasiu si fier, care favorizeaza cresterea plantelor si accentueaza culoarea florilor.

Pentru a activa compostul

La fel ca zatul de cafea sau cojile de oua care pot fi utilizate ca ingrasamant natural , cojile de banane sunt bogate in substante nutritive utile activitatilor noastre de gradinarit. Intr-adevar, aceste deseuri organice reprezinta un ingredient excelent pentru activarea compostului care este utilizat pentru fertilizarea solului. Pentru a le folosi, taiati cojile de banane in bucati mici si aruncati-le in gramada de compost.

Citeste si articolul :   5 lucruri obisnuite care sunt daunatoare sanatatii

Pentru a elimina cosurile

Impartasit de celebrul Huda Kattan, acest truc fara substante chimice implica decojirea fructului si aplicarea pielii sale pe zonele cu acnee si cosuri timp de 10 minute. Se spune ca eficacitatea sa se datoreaza continutului sau de acid salicilic, adesea utilizat in produsele cosmetice pentru a reduce roseata si inflamatia.

Pentru lustruirea pantofilor

Daca pantofii din piele par plictisitori, puteti folosi interiorul unei coji de banane pentru a le restabili stralucirea. Acest truc foarte eficient care inlocuieste lacul clasic de pantofi necesita doar cateva secunde pentru a functiona. Principiul sau este simplu: trebuie sa freci usor coaja fructului pe pantofi. La final stergeti cu o carpa moale pentru a indeparta rezidurile din fructe.

Pentru a elimina negii

Datorita acidului salicilic pe care il contine, coaja de banana ar actiona impotriva negilor accelerand disparitia lor. Pentru a incerca trucul bunicii, pur si simplu taiati o bucata de coaja de banana de dimensiunea verucii si asezati-o deasupra verucii. Acoperiti totul cu un bandaj pentru a mentine acest remediu in loc si lasati-l sa actioneze peste noapte. Cand va treziti, scoateti bandajul si repetati operatia noaptea inainte de a va culca cateva zile sau pana cand verucile au disparut.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.