Cum sa fii in siguranta la tine in casa

Indiferent daca aveti de gand sa locuiti singur sau cu cineva, trebuie sa va simtiti in siguranta in apartament. La urma urmei, acasa este spatiul tau pentru relaxare si nu te poti relaxa daca nu te simti in siguranta si confortabil. Inainte de a va muta, chiar si odata ce ati facut-o, iata la ce ar trebui sa acordati atentie atunci cand vine vorba de siguranta apartamentelui.

Usi si ferestre

In primul rand, asigurati-va ca usile si ferestrele au incuietori. Dupa ce ati bifat lista, iata ce altceva ar trebui sa aveti in vedere atunci cand vine vorba de punctele de intrare in casa:

Incercati toate incuietorile si asigurati-va ca functioneaza bine. Nu uitati, doar pentru ca exista incuietori nu inseamna ca functioneaza neaparat. Verificati usa din spate, usa din fata. Toate ferestrele, in special cele care sunt aproape de nivelul solului, ar trebui sa aiba incuietori.

Sistem de securitate la domiciliu si alarme

Citeste si articolul :   Respecta aceste zile din Martie, daca vrei sa ai parte de sanatate si sa-ti mearga bine tot anul.

Daca simti ca ai nevoie de securitate suplimentara sau daca calatoresti mult pentru munca si doresti ceva mai multa liniste sufleteasca, nu exista niciun rau in instalarea unui sistem de securitate. Exista o serie de optiuni disponibile, inclusiv: Sisteme instalate profesional care vor alerta in caz de intruziune. Sisteme care includ si detectoare de fum. Sisteme usoare, autoinstalabile, care includ un flux video pe care il puteti verifica de pe computer sau dintr-o aplicatie de pe telefon.

Vecini

A fi aproape de vecinii tai este, de asemenea, benefic pentru siguranta ta.

Intalnirea cu vecinii si prezentarea acestora celor pe care ii aduceti in jurul casei tale. le poate face mai usor sa-i repere pe straini. Fii prietenos cu vecinii tai, exista mai multe sanse sa aiba grija de tine (si invers).

Cand plecati in vacanta sau intr-o calatorie de afaceri, rugati un vecin sa va ia corespondenta, sa scoata cosurile de gunoi. Aceste activitati vor face casa ta să para locuita, chiar si atunci cand esti in afara orasului.

Citeste si articolul :   3 sfaturi eficiente pentru a indeparta mucegaiul negru de pe pereti in 5 minute

Caini

Daca veti trai singur, s-ar putea sa va ganditi sa luati un caine. Pe langa faptul ca sunt tovarasi minunati, cainii au, in general, o intuitie de incredere atunci cand vine vorba de detectarea problemelor. Chiar daca aveti cel mai bland catel din lume, latratul acestuia poate descuraja potentialii intrusi.

Iluminat

Toate zonele obisnuite, cum ar fi usa din fata, scarile, holurile si garajele ar trebui sa fie bine luminate, fara a lasa loc pentru ascunderea intrusilor. Cand nu sunteti acasa, va recomandam sa lasati luminile aprinse in diferite camere ale casei pentru a da impresia ca cineva este acasa. Daca sunteti reticeni sa lasati luminile aprinse, luati in considerare utilizarea lampilor de detectare a miscarii cu becuri LED.

Autor