Iata de cata apa are nevoie corpul pentru a slabi

Dincolo de a ne oferi toate beneficiile sale, o hidratare suficienta ne permite, de asemenea, sa beneficiem de virtutile dietetice. Aflati cata apa sa beti pentru a slabi conform stiintei.

Transmise de Medical News Today , aceste concluzii stiintifice raporteaza beneficiile apei din punct de vedere al slabirii. Expertii recomanda o cota de baut pentru a observa efectele pozitive asupra organismului.

Cu 2,26 kilograme mai putin

Acest studiu arata cat de importanta este apa pentru pierderea in greutate. Realizate la pacientii obezi cu o dieta controlata caloric de 12 saptamani, aceste observatii demonstreaza ca cei care au baut doua cani de apa inainte de fiecare masa au slabit cu 2,26 kilograme mai mult decat cei care au mancat mai putin in timp ce aveau aceeasi rutina alimentara. Aceasta cercetare a fost realizata de Dr. Brenda Davy, profesor asociat in cadrul Departamentului de nutritie umana, alimente si exercitii la Colegiul de Agricultura si Stiinte ale Vietii de la Virginia Tech. „Acesta este primul studiu controlat randomizat care arata ca mai multa apa este o modalitate eficienta de a slabi”, spune omul de stiinta.

Citeste si articolul :   Dieta cu sfecla rosie topeste grasimea de pe abdomen

„Este o modalitate simpla de a facilita gestionarea greutatii”

Publicitate

„Este un mod simplu de a facilita controlul greutatii”, spune specialistul. Pentru a dovedi acest lucru, Brenda Davy si colegii sai au analizat rezultatele a 48 de adulti cu varsta cuprinsa intre 55 si 75 de ani, impartiti in doua grupuri: bautori de apa si nebautori. Primul grup a baut doua pahare inainte de fiecare masa, in timp ce al doilea nu s-a hidratat deloc. O bautura pe stomacul gol chiar inainte de trezire ofera multe beneficii. De ce functioneaza?

Publicitate

Dupa cele 12 saptamani de dieta controlata de cercetatori, pierderea in greutate a fiecarui grup a fost diferita. Cei care au baut doua pahare cu apa inainte de fiecare masa au pierdut in medie 7 kg, in timp ce ceilalti au slabit 5 kg.

„Motivul pentru care consumul de apa inainte de masa functioneaza nu este doar pentru ca nu contine calorii”, spune specialistul. Ea explica faptul ca, dupa hidratare, apare senzatia de satietate chiar inainte de a incepe masa. Rezultat: „reduce consumul de calorii”. Cei care doresc sa slabeasca pot ramane, de asemenea, la aceste obiceiuri.

Citeste si articolul :   Ce se intampla daca bei prea mult ceai verde?

Cum se bea mai multa apa?

Desi este natural pentru unii sa se hidrateze, pentru altii poate fi considerat un efort. Din fericire, exista cateva obiceiuri pe care le poti adopta pentru a-ti satisface nevoile de apa. Pentru a face acest lucru, o puteti aroma pe acesta din urma adaugand citrice, fructe rosii sau chiar pliculete de ceai. Cand stii ca consumul ideal de apa este de 1,5 litri, poate parea de netrecut cand este vorba doar de 8 pahare pe zi. Transforma-le in ritualuri fractionate Toata ziua. Cand te trezesti, inainte de a merge la munca, cand te culci, poti face o pauza de hidratare pentru binele mai mare al corpului tau … si silueta ta. Stiati ca apa nu este doar lichida? Daca doriti sa va cresteti aportul de acest lichid care constituie 70% din corpul nostru, mancati mere, pepene verde, un fruct plin de beneficii . Mananca si pepene si capsuni din belsug.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.