Ministrul Educatiei vine cu un nou anunt despre deschiderea scolilor. Cine va face ore online

Ministrul Educatiei a anuntat ca se vor organiza ore online in noul an scolar pentru elevii cu contraindicatii medicale sau cazuri de comorbiditati, pentru a fi expusi in colectivitate.

„Acei elevi care au contraindicatii certificate medical vor trebui sa aiba in continuare acces la invatamantul online. Pentru ca pandemia nu s-a incheiat si vor avea in continuare acces acei elevi care au comorbiditati sau care au contraindicatii certificate medical”, a declarat Sorin Cimpeanu.

Publicitate

Noul an scolar incepe pe 13 septembrie.

„Sigur ca da, luam cu totii in considerare evolutii epidemiologice complet atipice, nu ne dorim aceste evolutii, facem eforturi ca scolile sa fie pregatite din toate perspectivele, ramanand in acelasi timp optimisti si unii si altii ca vom putea relua scoala cu prezenta fizica pentru toti elevii incepand cu 13 septembrie. (…) Imi manifest optimismul. Optimismul este bazat pe ceea ce am anuntat deja: in scoli se vor respecta in continuare regulile sanitare. (…)

Citeste si articolul :   UDMR cere Guvernului deschiderea scolilor

Pentru ca aceste reguli vor ramane in vigoare, pentru ca in scoli avem in valoare absoluta cei mai multi vaccinati dintre toate categoriile socio-profesionale, pentru ca in scoli se respecta mai riguros aceste reguli, am dreptul sa fiu optimist ca vom putea incepe cu prezenta fizica. In calitate de ministru trebuie sa dau dovada de responsabilitate si sa iau in calcul si varianta pe care nu ne-o dorim, de a utiliza din nou aceste scenarii. Deci, trebuie sa le avem in vigoare pentru a fi utilizabile, daca va fi nevoie, dar speram ca nu va fi nevoie de aceste scenarii”, a spus ministrul Cimpeanu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.