Klaus Iohannis, mesaj de ultim moment despre restrictii si vaccinare

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei a declarat ca pandemia de COVID-19 nu poate fi invinsa prin “discriminare”, prin masuri restrictive, ci prin vaccinare, prin constientizarea populatiei, pentru ca imunizarea inhiba dezvoltarea bolii.

Mesajul presedintelui Klaus Iohannis:

“Cred ca este foarte important sa lucram pe constientizare. Nu putem putem sa-i constrangem pe oameni sa faca anumite lucruri pe care nu vor sa le faca pentru ca nu le inteleg. (…) Trebuie sa aprofundam, sa imbunatatim campania de vaccinare, fiindca pandemia nu s-a terminat. De asta, de fiecare data, le spun romanilor sa se vaccineze – este foarte important ca sa prevenim un nou val, sa prevenim raspandirea acestui virus”, a declarat Iohannis.

De asemene, presedintele sustine ca introducerea unor interdictii neexplicate in aceasta etapa nu ar duce foarte departe.

″Si chiar daca este posibil sa se introduca anumite restrictii pentru persoanele nevaccinate in locuri neesentiale nu rezolva problema, rezolva doar probleme punctuale. Problema se rezolva prin vaccinare. (…) Nu pot sa accept masuri care duc la discriminari. Nu putem sa invingem pandemia prin discriminare, putem sa invingem pandemia prin vaccinare”, a mai spus spus Klaus Iohannis.

Autor