Probleme mari la intrarea in Romania. Se intra in carantina, chiar si cu test negativ

De cand Grecia sau Spania au intrat pe lista rosie, controalele din vama s-au inasprit si dureaza foarte mult.

Potrivit informatiilor de ultim moment, inspectorii directiei de sanatate publica fac un triaj temeinic, iar cei nevaccinati intra automat in carantina. Multe persoane vocifereaza cand afla ca un test PCR negativ nu ii scapa de carantina.

Zona de intrare in tara a aeroportului Otopeni este plina de oameni. Sunt cozi atat la ghiseele politiei de frontiera, unde ajung direct cei care au certificate electronice, cat si in zona in care sunt reprezentantii Directiei de Sanatate Publica. Aici are loc triajul celor care NU sunt vaccinati si in functie de tara din care vin intra sau nu in carantina.

Chiar daca exista un culoar special pentru cei vaccinati, oamenii nu respecta intotdeauna regulile. Multi dintre cei sositi cred ca daca au test PCR negativ nu sunt obligati sa se izoleze.

Publicitate

Cei care vin din statele aflate pe lista rosie, intre care Grecia, Spania, Malta si Portugalia, daca nu s-au imunizat sau nu au trecut prin boala in ultimele 180 de zile vor intra in carantina. Pentru copiii cu varste de pana la 6 ani nu se aplica nicio masura, in schimb cei care au intre 6 si 16 ani evita carantina daca au un test PCR negativ.

Romanii care se intorc din zona galbena – in care se afla Statele Unite, Danemarca sau Israel – pot intra in tara fara sa stea in carantina daca fac dovada unui test PCR negativ.

Opt medici si asistente de la DSP verifica adeverintele celor care vin din zonele rosii ori galbene si nu au certificat electronic. Intr-o singura zi, din 18.000 de pasageri, 1300 au intrat in carantina.

”Oamenii sunt dificili, revoltati. Cand pleaca tara e verde si cand se intorc e rosie”. a declarat Adrian Calugaru, medic.

Citeste si articolul :   Doctorul Alexandru Sava, avertisment dur: "Suntem pe prag de val 2. Vom.... pe capete"

Extrem de aglomerate sunt si punctele de frontiera terestre de la Giurgiu si Nadlac.

Cei care nu respecta legea si nu sunt gasiti acasa risca si 20.000 de lei amenda.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.