Decizia pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti. Inchisoare cu executare pentru Elena Udrea

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, are parte de vesti proaste din partea Curtii de Apel Bucuresti. Elena Udrea a fost condamnata la opt ani de inchisoare cu executare pentru infractiunile pentru care a fost trimisa in judecata de DNA in legatura cu dosarul finantarii campaniei electorale din 2009.

De asemenea, Ioana Basescu a fost condamnata la cinci ani de detentie. Mentionam ca Dan Andronic a fost achitat.

Elena Udrea a primit mai multe condamnari pentru spalare de bani si luare de mita. Acestea au fost contopite si a rezultat o pedeapsa de sase ani de inchisoare carora li s-a adaugat un spor de doi ani. In total, Udrea va avea de executat opt ani de detentie.

Ioana Basescu a fost condamnata la cinci ani de detentie. Aceasta a fost acuzata de delapidare si instigare la spalare de bani, fapte pentru care a primit mai multe pedepse, care au fost contopite, rezultand cinci ani de inchisoare.

Reactia DNA

”Legatura dintre persoanele care obtineau banii pe cale nelegala si prestatorii de servicii legate de campanie era realizata de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidati si, din aceasta pozitie, coordona atat achizitiile de servicii de campanie, cat si persoanele care au actionat ca intermediari pentru platile realizate, astfel incat sumele de bani sa ajunga la societatile prestatoare.

Remiterea foloaselor infractionale s-a disimulat prin contracte fictive incheiate cu firme care prestau in realitate servicii in cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradala, tiparire de afise, reclame publicate in mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole si prestarea de servicii de consultanta”, arata DNA.

Acuzatiile pe care le-au adus procurorii DNA in acest dosar

„In cursul anului 2009, in contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, au fost colectate sume de bani provenite din infractiuni de coruptie, delapidare si evaziune fiscala care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate in campania electorala. Legatura dintre persoanele care obtineau banii pe cale nelegala si prestatorii de servicii legate de campanie era realizata de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidati si, din aceasta pozitie, coordona atat achizitiile de servicii de campanie, cat si persoanele care au actionat ca intermediari pentru platile realizate, astfel incat sumele de bani sa ajunga la societatile prestatoare”, arata DNA intr-un comunicat de presa.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.