Ioana Basescu a fost condamnata. Cati ani a primit cu executare

Lovitura dura pentru fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu. Fiica sa, Ioana Basescu, a fost condamnata la inchisoare de Curtea de Apel Bucuresti.

Ioana Basescu a fost condamnata de Curtea de Apel Bucuresti la cinci ani de inchisoare cu executare in acelasi dosar in care a fost judecata si Elena Udrea si fostul sef al CJ Tulcea, actualul vicepresedinte, Victor Tarhon.

Decizia de marti nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

La sfarsitul lunii ianuarie, un procuror DNA a cerut la Curtea de Apel Bucuresti pedepse foarte mari pentru Elena Udrea si Ioana Basescu.

In acel moment s-a cerut o pedeapsa de peste 15 ani in cazul Ioanei Basescu si de peste 12 ani in cazul Elenei Udrea

Publicitate

„Avand in vedere jurisprudenta si starea de concurs de comitere a faptelora apreciem ca legea penala mai favorabila e Codul penal vechi.

Chiar daca limitele de pedeapsa sunt mai ridicate decat cele din Codul penal nou. Condamnati pe inculpata Udrea Elena pentru cele sapte fapte, aflate in concurs.

Limitele pedepsei sunt de la 3 la 12 ani. Dozarea pedepsei trebuie sa fie corespunzatoare urmare modului in care a inteles sa se foloseasca de sarcinile si functia avute.

Citeste si articolul :   Stare de alerta a fost prelungita. Lista masurilor care vor fi aplicate.

Orientati pedeapsa spre maximum special al acestei fapte de instigare la luare de mita.

Pentru faptele de spalare de bani dispuneti condamnarea ei la o pedeapsa spre maximum pentru patru fapte de spalare de bani.

Toate faptele sunt in stare de concurs real. Va rugam sa aplicati si un spor de pedeapsa, necesar in virtutea gravitatii faptelor comise prin prisma functiei si calitatii sale. A denotat dispretul total fata de lege.

Dispuneti stabilirea exectuarii pedepsei in regim privativ de libertate”, a cerut procurorul DNA in fata judecatorului de la CAB.

„Ioana Basescu: aveti in vedere ca limitele de pedeapsa pentru delapidare in codul vechi sunt de la 5 la 15 ani. Orientati pedeapsa spre maximum. Cand a comis fapta avea calitatea de fiica a presedintelui in functie.

Modalitatea in care ea a recurs la o asemenea modalitate de a delapida o societatea a statului roman indica necesitatea unei pedepse exemplare.

Pentru ca are si fapte in concurs va solicitam sa orientati pedepsele spre maximum special si pentru celelalte”, este solicitarea DNA in cazul fiicei fostului presedinte Traian Basescu.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.