Veste proasta. Fost presedinte: “Ma tem ca vom inchide scolile pe 8 martie”

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei spune ca decizia privind redeschiderea scolilor a fost luata in graba si nimic nu este pregatit in scoli. Basescu avertizeaza ca a fost un act politic bazat pe studii sociologice si nu pe unele stiintifice.

„Am nepotica ce merge in clasa a I-a. Traian Jr merge la gradinita la grupa mare. Incepe scoala si pentru ei. Nu va ascund ca am o strangere de inima pentru ca e evident: momentul nu e pregatit. Daca luam lucrurile cum s-au facut – ne aflam in fata unei decizii politice, nu a unei decizii tehnice. Decizia de deschidere a scolilor a fost una politica. A convocat domnul presedinte pe toti cei care aveau responsabilitati, s-a luat decizia politica de a se deschide scolile si pe urma i-a trimis la ministere sa faca ordinul comun al ministrilor pentru a vedea in ce conditii tehnice deschid scoala”, a declarat Traian Basescu la Realitatea PLUS

Traian Basescu: “Ma tem ca vom inchide scolile pe 8 martie”

„Daca era o decizie pregatita, pe baza argumentelor tehnice, proiectul comun ar fi trebuit sa fie pe masa negocierilor de la Cotroceni si sa-l discute si sa-l analizeze. Ordinul a aparut abia vineri in Monitorul Oficial. E o lista intreaga de sarcini pentru scoli, sa organizeze circuite in scoli, sa aiba dezinfectant, sa testeze in baza unu formular, lucrurile sunt complicate, nu e simplu sa reiei in totalitate anul scolar. Scolile, indraznesc sa spun, in ansamblu sunt nepregatite. Toata responsabilitatea e aruncata in spatele consiliilor de organizare a scolilor. Cand vorbim despre scenariu, trebuie sa fim foarte atenti. Nu poti sa stabilesti un scenariu corect daca nivelul de testare al populatiei e foarte redus”, a mai spus fostul presedinte.

Citeste si articolul :   Cutremur mediu in Romania

„Eu sustin ca a fost un act politic primit, luat in baza sondajelor sociologice si nu in baza argumentelor stiintifice. Ma tem ca vom inchide scolile pe 8 martie”, a spus in incheiere Traian Basescu.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.