Traian Basescu: “Orban! Acum! Singura solutie este sa-l trimiti pe acest medic”

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, ii tansmite un mesaj premierului Ludovic Orban. Fostul sef de stat il indeamna sa nu-l mai plimbe intre spitale pe medicul ce are arsuri pe 80% din corp.

“Orban! Acum!

Daca il plimbi pe medicul-erou de la Piatra Neamt pe la spitalele din Iasi si Bucuresti, practic nu-I dai nici o sansaa.
Singura solutie este sa-l trimiti pe acest medic ce are arsuri grave pe 80 la suta din corp, cu un avion, direct in strainatate, in aceasta noapte”, a scris fostul presedinte pe pagina sa de Facebook.

In urma cu cateva zile, Traian Basescu il acuza pe Raed Arafat de proasta gestionare a situatiilor de urgenta.

“Domnule doctor Arafat, nu-ti vreau raul!

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, i se mai spune ISU.

Este o structura militarizata care are ca obiectiv fundamental al activitatii „eficientizarea actiunilor de prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta”.
In criza Covid-19, ISU gestioneaza locurile disponibile la ATI si mijloacele de transport destinate bolnavilor aflati in situatie critica.

Citeste si articolul :   Profetia lui Mihai Tudose s-a adeverit: „Era singurul care nu stia”

Cat timp au fost 200 de bolnavi pe cele circa 1100 de locuri de la ATI nu au fost probleme.

Cand s-a ajuns la 1000 de bolnavi pe circa 1100 de locuri, ISU a ajuns la „performanta” de a nu ii transfera in timp util pe cei sase bolnavi de la Timisoara, pe locurile disponibile din alte spitale, ceea ce a dus pur si simplu la uciderea a sase oameni din spitalul bramburitului doctor Mustea.

S-a ajuns la un moment de criza pentru care era necesar un cap limpede care sa dirijeze misiunea de salvare a celor sase bolnavi.

La fel s-a intamplat in Apuseni, cu ocazia prabusirii avionului pilotat de Iovan, care trebuia sa asigure un transport pentru un transplant de inima.

La fel s-a intamplat la Colectiv, unde lipsa unui cap limpede a indepartat salvarile private si a accentuat harababura organizatorica;

La fel s-a imtamplat la accidentul cu elicopterul prabusit pe lacul Siutghiol din Mamaia.

Citeste si articolul :   Dragos Stanciu, fostul sot al castigatoarei Survivor Romania 2020, spune adevarul. De ce s-a despartit de Elena Ionescu

Concluzie, Arafat este foarte bun pentru achizitii de salvari vopsite in rosu sau pentru functia de purtator de cuvant si de imagine tv.
Pentru actiune in situatie de criza, ISU are nevoie de un cap limpede.

Pentru mine, om care am trecut prin multe momente limita, este usor sa inteleg ca Arafat nu poate reactiona eficient in momente de criza.

Arafat nu este capabil sa ajunga la punctul in care se transforma intr-o masinarie umana lucida, care actioneaza cu exactitate si eficienta.
Guvernantilor, va rog, ganditi-va ca maine putem avea un cutremur devastator. Nu lasati tara si viata oamenilor pe mana lui Arafat. Nu poate actiona exact si eficient in conditii de presiune, de criza, nu poate coordona lucid in situatii de criza.

Daca tineti sa-l faceti ceva, faceti-l ministrul culturii, ministrul lucrarilor publice, director de investitii la ISU, director de imagine sau purtator de cuvant, dar nu gestionar al situatiilor de urgenta.
Nu-ti vreau raul doctore.”, a scris Traian Basescu pe pagina sa de Facebook.

Citeste si articolul :   Diana Sosoaca, foc si para: "Sa-l retina pe domnul Citu imediat"