Primele efecte ale Ordonantei Militare nr.8: Opt curse charter cu muncitori sezonieri, programate sa plece din Cluj si Iasi, au fost anulate

Doua zboruri charter cu aproximativ 350 de muncitori sezonieri cu destinatia Germania ar fi trebuit sa decoleze azi de pe Aeroportul Iasi. Cele doua curse au fost anulate, a anuntat directorul Aeroportului. Alte sase curse au fost anulate si la Cluj-Napoca.

Alte patru curse charter au fost anulate la Cluj-Napoca. Oamenii au fost organizati de jandarmi, pentru a nu mai exista probleme cum au fost cele de ieri, si asteapta in continuare sa plece la munca in strainatate.

La Iasi, cei aproximativ 350 de muncitori au fost imbarcati in autocare si transportati acasa.

Doua zboruri erau programate astazi sa decoleze de pe Aeroportul Iasi. Cele doua zboruri erau programate la ora 13:00 si aveau ca destinatie Baden-Baden si Nuremberg.

Publicitate

De asemenea, reporterul Digi24 Mariuta Pop relateaza ca alte doua zboruri au fost anulate si la Cluj, cu destinatia Baden-Baden si Dusseldorf, dupa ce ieri aproape 2.000 de oameni au fost adusi la gramada in parcarea aeroportului, in ciuda masurilor de distantare sociala.

Potrivit directorului Aeroportului Iasi, Catalin Bulgariu, cele doua curse au fost anulate.

Citeste si articolul :   Emily Burghelea, amenintata dupa scandalul cu Vulpita: "Mi-a spus ca o sa fiu ingropata de vie"

De dimineata, acesta ceruse prezenta jandarmilor la aeroport, relateaza Mediafax. In zona sunt si acum deja echipaje de jandarmi, care au facut culoare de acces pentru calatori, pentru a fi evitata o situatie precum cea de la Cluj-Napoca.

Aproximativ 350 de oameni asteptau sa plece din Iasi cu cele doua curse catre Germania, potrivit autoritatilor.

Aproape 2.000 de persoane din judete din Transilvania si Moldova au fost ieri in parcarea din fata Aeroportului International „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la munca in agricultura.

Prin Ordonanta Militara numarul 8, transporturile aeriene vor fi autorizate de Ministerul Transporturilor de acum incolo, pentru a se evita situatii precum cea de la Cluj, scrie Digi24

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.