Germania va efectua primele testari masive din Europa privind anticorpi de coronavirus

Germania va efectua primele testari la scara larga pentru depistarea anticorpilor de coronavirus, in efortul de a ajuta expertii sa evalueze ratele de infectare si sa monitorizeze mai eficient propagarea virusului, relateaza cotidianul Financial Times.

Lothar Wieler, directorul Intitutului Robert Koch, a anuntat detalii despre trei tipuri de teste serologice – unul pe baza donatiilor de sange, altul in patru zone ale tarii in care sunt focare epidemice si unul pe baza unui esantion reprezentativ al populatiei.

Pentru determinarea ratelor de infectare, expertii utilizeaza acum modele axate pe date care pot deveni rapid invechite ori incomplete, astfel ca argumenteaza ca sunt necesare verificari zonale si teste aleatorii. Insa nicio tara nu a efectuat pana acum testare nationala pentru depistarea prezentei anticorpilor.

Germania este deja pe primul loc la capitolul testarilor, efectuand pana la 100.000 de analize pe zi, conform ministrului Sanatatii, Jens Spahn.

Obiectivul programului de teste pentru anticorpi Sars-CoV-2 este depistarea ponderii locuitorilor Germaniei deveniti imuni la coronavirus si a “amplorii proportiei cazurilor asimptomatice – adica a persoanelor care au fost infectate dar nu si-au dat seama”, explica dr. Lothar Wieler. In plus, rezultatele testarii vor arata mai exact cate persoane au murit in Germania, pentru a stabili cu o mai mare acuratete rata mortalitatii, subliniaza oficialul citat.

Citeste si articolul :   Avertizare meteo COD GALBEN de vreme rece si vant. Zonele afectate

Toate studiile vor fi efectuate de Institutul Robert Koch impreuna cu Institutul de Virologie al Spitalului Charité din Berlin si cu Centrul Helmholtz pentru Cercetari asupra Infectiilor din Braunschweig.

In etapa initiala, vor fi prelevate 15.000 de mostre la fiecare 14 zile din donatiile de sange. Al doilea test se va concentra pe patru zone afectate grav de Covid-19, prelevandu-se mostre sanguine de la un esantion reprezentativ de 2.000 de persoane. Primele doua tipuri de teste vor incepe saptamana viitoare, rezultatele fiind asteptate in mai. In cadrul celui de-al treilea est, vor fi prelevate mostre de la 15.000 de persoane din 150 de zone ale Germaniei. Testarea va incepe luna viitoare.

Autor