Tot ce trebuie sa stim despre efectele secundare ale vaccinului COVID-19 Pfizer

. Pana in prezent, datele de siguranta privind vaccinul au fost colectate de la 37.586 de participanti inscrisi intr-un studiu clinic in curs de faza 3, potrivit noutati.info
. Cel mai frecvent raportat efect secundar al vaccinului este reactia la locul injectarii.
. Alte efecte secundare frecvent raportate ale vaccinului Pfizer-BioNTech COVID-19 includ oboseala, cefaleea si durerea musculara.
La inceputul acestei luni, Administratia pentru alimente si medicamente a emis prima autorizatie de utilizare de urgenta (EUA) pentru un vaccin impotriva COVID-19 la persoanele cu varsta de peste 16 ani.

Conform acestui EUA, noul vaccin COVID-19 Pfizer-BioNTech poate fi distribuit.

FDA a emis aceasta autorizatie dupa ce a analizat datele disponibile de eficacitate si siguranta pentru noul vaccin. Pe baza dovezilor din studiile clinice in curs, FDA a constatat ca beneficiile cunoscute si potentiale ale vaccinului depasesc riscurile cunoscute si potentiale.

Datele disponibile sugereaza ca, dupa doua doze, vaccinul este eficient 95% in prevenirea COVID-19. Pana in prezent, cercetarile au constatat, de asemenea, ca vaccinul are un profil de siguranta bun.

„Pe baza numarului mare de persoane care au fost atent monitorizate in timpul studiului, profilul de siguranta al pacientului este excelent in ceea ce priveste efectele secundare” , a declarat pentru Healthline dr. Matthew Heinz , un spitalist din Tucson, Arizona.

Publicitate

„Desigur, trebuie sa continuam sa monitorizam in continuare. Trebuie sa continuam sa colectam date pentru a ne asigura ca raman asa ”, a spus el.

Durere in jurul locului de injectare

Vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 este administrat in doua doze, la o distanta de aproximativ 3 saptamani.

Pana in prezent, datele de siguranta privind vaccinul au fost colectate de la 37.586 de participanti inscrisi intr-un studiu clinic in curs de faza 3.

Dintre acesti participanti, 18.801 au primit vaccinul si 18.785 au primit un placebo.

Cel mai frecvent raportat efect secundar al vaccinului este reactia la locul injectarii. Astfel de reactii pot provoca unele dureri si alte simptome in zona in care este injectat vaccinul.

Citeste si articolul :   Legea alaptatului in public a fost adoptata. Ce amenzi primesc cei care discrimineaza mamele

„Uneori ai ceva roseata, ceva caldura, putina umflare usoara sau fermitate in jurul locului injectarii. Este foarte tipic ”, a declarat Heinz pentru Healthline.

„Poate fi o durere blanda sau poate fi putin dureros atunci cand misti bratul”, a continuat el.

Citeste mai multe pe NOUTATI.INFO

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.