Sfarsitul pandemiei este aproape. Ce spune Primul Ministru, Boris Johnson, despre vaccinul Pfizer

Sfarsitul pandemiei este aproape. Marea Britanie a aprobat oficial vaccinul impotriva coronavirusului Pfizer, devenind prima tara occidentala care a acceptat utilizarea acestuia pentru publicul larg.

Agentia britanica de reglementare, Medicine and Healthcare Products Regulatory Authority, sau MHRA, a anuntat, miercuri, aprobarea vaccinului de la Pfizer si compania germana BioNTech pentru utilizare de urgenta. Vaccinul promite o protectie de pana la 95% impotriva COVID-19, boala cauzata de coronavirus, scrie noutati.info

Vaccinul Pfizer, aprobat in regim de urgenta

Publicitate

Secretarul de stat britanic pentru sanatate, Matt Hancock, a scris pe Twitter miercuri dimineata ca Serviciul National de Sanatate este pregatit sa inceapa vaccinarea persoanelor din grupurile de risc inca de saptamana viitoare.

Publicitate

Stirile despre aprobarea vaccinului ofera o licarire de speranta in timp ce lumea se confrunta cu un al treilea record de infectii COVID-19. Peste 63,5 milioane de cazuri de COVID-19 si 1,4 milioane de decese de complicatii din cauza bolii au fost inregistrate in intreaga lume, potrivit Universitatii Johns Hopkins . Numai Marea Britanie a suferit aproape 60.000 de decese.

Citeste si articolul :   Masurile incluse in decretul pentru prelungirea starii de urgenta

„Autorizatia de utilizare de urgenta de astazi din Marea Britanie marcheaza un moment istoric in lupta impotriva COVID-19″

Citeste mai multe pe Noutati.info

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.