O femeie din Bacau a decedat dupa ce s-a vaccinat. Declaratia Comitetului National privind Vaccinarea

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis ca o femeie de 73 de ani din Bacau, vaccinata in cursul zilei si care nu a prezentat reactii imediat dupa prima doza, a decedat la cateva ore dupa.

Incidentul nu are legatura cu vaccinarea.

”Astazi, in jurul orei 19.00, Directia de Sanatate Publica Bacau a anuntat decesul unei persoane de sex feminin, in varsta de 73 de ani, cunoscuta cu multiple afectiuni cronice. Din datele primite pana la acest moment, persoana a fost vaccinata impotriva COVID19 in cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judetean de Urgenta Bacau. In perioada de supraveghere post-vaccinala, persoana nu a prezentat modificari ale starii de sanatate. Dupa perioada de monitorizare, persoana a parasit centrul de vaccinare, fara alte acuze”, a transmis CNCAV, vineri seara.

Potrivit comunicatului, femeia a fost transportata la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a aceluiasi spital, unde a intrat in stop cardio-respirator si nu a raspuns la manevrele de resuscitare.

Citeste si articolul :   Un nou focar de COVID- 19 in Romania.

”Informatiile primite pana la acest moment sugereaza o suprapunere de evenimente fara legatura de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce incadreaza cazul in categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, evenimentul coincident este definit ca «evenimentul produs dupa vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia»”, mai precizeazaCNCAV.

Publicitate

DSP Bacau care va prezenta concluziile analizei.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.