Bill Gates s-a vaccinat: „Ma simt minunat”

Bill Gates, cofondatorul Microsoft a primit prima doza de vaccin impotriva noului coronavirus.

Miliardarul a postt o fotografie vineri dimineata pe Twitter. Gates a spus ca a primit prima doza saptamana aceasta si ca se simte minunat.

La varsta de 65 de ani, Gates a fost eligibil pentru vaccin in faza 1B a statului Washington nivel 1 de distributie a vaccinului .

In tweet-ul sau, Gates a multumit celor care ne-au adus in acest punct. Fundatia Bill si Melinda Gates a donat sute de milioane de dolari pentru finantarea initiativelor COVID-19, inclusiv dezvoltarea si distribuirea vaccinurilor .

Gates, care a avertizat cu privire la posibilitatea unui astfel de focar cu ani in urma , a petrecut o mare parte din 2020 vorbind cu oricine ar asculta despre masurile de precautie pe care oamenii trebuie sa le ia pentru a stopa raspandirea bolii.

Pe masura ce dezvoltarea vaccinurilor a avut loc intr-un ritm fara precedent, s-a raspandit si dezinformarea in jurul tratamentelor si implicarea lui Gates, alimentata de teoreticienii conspiratiei din retelele sociale care au profitat de o polarizare politica sporita in Statele Unite. Melinda Gates a declarat pentru The New York Times ca ea si sotul ei au fost vizati. Administratia Trump nu a ajutat la politizarea dezvoltarii vaccinului, a spus ea.

Citeste si articolul :   Vesti noi de la Bill Gates: Lumea va reveni "complet la normal” pana la sfarsitul anului 2022

Printre teoriile bizare raspandite online, unii au spus ca Gates a dat o mana de ajutor in dezvoltarea vaccinurilor prin care un microcip ar fi implantat oricui a fost injectat.

La inceputul acestei saptamani, sotii Gateses au scris pe Twitter dorinta de a colabora cu administratia presedintelui Joe Biden pentru a face fata celor mai dure provocari ale Americii – inclusiv COVID-19.

Astept cu nerabdare sa colaborez cu presedintele Joe Biden si vicepresedintele Kamala Harris pentru a aborda unele dintre cele mai dure provocari ale noastre, cum ar fi COVID-19 si schimbarile climatice”, a scris Gates miercuri. „A fost o perioada tulburatoare in America, dar vad o promisiune in lunile si anii urmatori”.