O publicatie din Germania, reactie dura la adresa romanilor, bulgarilor si ucrainienilor care nu se vaccineaza: „Idiotii Europei“

Publicatia Hamburger Morgenpost din Germania ii critica dur pe romani, bulgari si ucrainieni pentru ca refuza vaccinarea intr-un articol ce poarta titlul de „Idiotii Europei”, citandu-l pe Angel Kuntschew, inspector bulgar pe sanatate. Totodata, publicatia mai scrie si despre criza de personal medical cu care se confrunta Ucraina, despre influenta Bisericii ortodoxe in Romania si despre campaniile antivaccinare din Bulgaria.

„<Este un iad, ca intr-un razboi>: aproape nimeni nu isi poate imagina cu ce se confrunta in prezent medicii si asistentele in Europa de Est. Situatia este catastrofala, pandemia face furori la o scara fara precedent. Cum s-ar putea intampla asta?,” astfel incepe articolul din Hamburger Morgenpost sub titlul „Idiotii Europei”: De ce pandemia din Est escaladeaza”, in care se face o analiza a situatiei pandemiei in tarile din est: Romania, Ucraina si Bulgaria.

„Nicaieri in Europa nu au murit atat de multi oameni de Covid-19 in decurs de 24 de ore ca in Ucraina: 765 de noi decese au fost raportate miercuri. O femeie din orasul Donetk povesteste postului de televiziune ARD ce a trait intr-un spital: <Ni s-a spus ca la un etaj sunt 44 de pacienti, toti putin mai in varsta. Pentru 44 de persoane a fost o asistenta, un medic de garda si un medic sef care i-a tratat pe toti>. Ca si alte tari din Europa de Est, Ucraina se lupta cu un val corona de proportii fara precedent. Situatia din Romania este, de asemenea, grava: incidenta pe sapte zile este de peste 531, iar aproape toate spitalele sunt supraaglomerate,” scrie publicatia Hamburger Morgenpost.

Citeste si articolul :   Cauza decesului barbatului din Pitesti care a fost imobilizat cu piciorul pe gat. Declaratia medicului legist

Hamburger Morgenpost aminteste de un videoclip din Spitalul Universitar din Bucuresti, publicat de „Recorder” sub titlul „Asa arata un dezastru sanitar”.

Publicitate

„<Cei care inca pot sta si sunt intr-o stare acceptabila raman pe scaune. Doar pacientii in stare critica primesc pat>, explica o asistenta in clip si pregateste un scaun stramb de birou pentru un nou pacient. Un alt angajat spune: <E iadul, ca intr-un razboi>. Uneori pacientii se impingeau unii pe altii pe coridoare pentru a-si lua echipament de oxigen, relateaza medicul Victoria Arama. Ea numeste situatia din Bucuresti apocaliptica”.

„<Vaccineaza-te! (…) Dumnezeu se descopera si prin stiinta>, a predicat recent pastorul roman Valeriu Roscan. De fapt, un astfel de apel al unui duhovnic ortodox roman este o raritate, pentru ca tocmai inchinatorii acestei confesiuni sunt cei care alimenteaza scepticismul cu privire la vaccinari. Arhiepiscopul constantean Teodosie Petrescu, de exemplu, sustine ca nimeni nu este responsabil pentru vaccin. Cei care vaccineaza <isi semneaza condamnarea la moarte>, predica Teodosie Paraschiv, preot calugar in manastirea Durau. Biserica Ortodoxa este extrem de influenta in tara,” mai scrie ziarul german.

Citeste si articolul :   Romania in de stare de urgenta. Cluburi, baruri si restaurante inchise. Ce ramane deschis

„Dar nici politica nu este cu totul nevinovata: <Practic am oprit pandemia>, a spus presedintele Klaus Iohannis in iunie, cand incidentele erau scazute. La inceputul lunii mai, 34 la suta dintre cei chestionati doreau sa se vaccineze – in septembrie erau doar 16 la suta, potrivit sondajelor institutului IRES din Bucuresti,” se mai arata in material.

„Idiotii Europei”

„Politicienii din Bulgaria au fost, de asemenea, responsabili pentru rata scazuta de vaccinare. Partidele nationaliste extraparlamentare, cum ar fi Ataka (atac) si Wasrashdane (renastere), neaga existenta coronavirusului si astfel au dus la cresterea gradului de impotrivire fata de vaccinare.

Odata cu cresterea numarului de cazuri, tara a introdus acum restrictii. <Daca continuam sa ne comportam ca idiotii Europei si sa nu ne vaccinam, ne vom afecta grav economia si turismul>, a avertizat inspectorul sef de sanatate Angel Kuntschew.”

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.