ULTIMA ORA: 6 cazuri de Covid-19 la o biserica din Bucuresti. Au fost infectati si 2 preoti. Declaratia BOR

Doi preoti, doi diaconi, un cantaret si o angajata a unei biserici din Bucuresti au fost diagnosticati cu Covid-19. Acestia sunt cu totii internati in spital, iar biserica a fost dezinfectata, a spus la Digi24 Vasile Banescu, purtator de cuvant al BOR.

Este vorba despre biserica Sf. Dumitru din cartierul Colentina, a precizat Banescu., potrivit digi24.ro.

„Ancheta epidemiologica s-a facut deja si a dus la izolarea si testarea tuturor clericilor de la parohie, precum si a doamnei de la lumanari. Au fost depistati ulterior pozitiv atat doamna respectiva, cat si cei doi preoti si doi diaconi. Este vorba si despre cantaretul de la aceasta biserica, deci in total vorbim despre 6 persoane”, a spus Banescu.

Publicitate

Purtatorul de cuvant al BOR a precizat ca cele 6 persoane au fost internate in spital.

Publicitate

El a precizat ca biserica si curtea acesteia au fost dezinfectate de mai multe ori, inca de vinerea trecuta si ca slujba de duminica nu s-a mai tinut in biserica.

Citeste si articolul :   Sute de romani blocati la vama dintre Austria si Ungaria, dupa ce granitele au fost inchise

„Nu exista niciun fel de pericol extins la parohia respectiva, intrucat oamenii nu au mai venit in biserica si atati cati au mai venit, putini, au ramas in curtea bisericii”, a spus Banescu.

Intrebat daca este posibil ca cele 6 persoane infectate cu Covid-19 sa fi intrat in contact cu enoriasi, Banescu a spus: „Dincolo de faptul ca au fost cu cateva zile inainte de a se impune slujbele in exterior, posibil sa fi fost intr-un contact direct sau mai putin direct, nu am amannte in acest sens. Cert este ca dupa depistarea lor nu s-a mai pus problema niciunui fel de contact, pentru ca au fost izolati”.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.