Au fost gasite zeci de persoane decedate pe linia de contact dintre Armenia si Azerbaidjan

Azerbaidjanul acuza Armenia ca a bombardat puternic un bloc de apartamente, in vreme ce Armenia spune ca Azerbaidjanul ataca cele mai populate orase din tara. Presedintele din Nagorno Karabakh spune ca la linia de contact sunt sute de persoane decedate.

La o zi dupa semnarea armistitiului dintre Azerbaidjan si Armenia, tensiunile cresc. Azerbaidjanul a acuzat Armenia ca a bombardat puternic, la primele ore ale diminetii, o zona rezidentiala din Ganja, al doilea oras ca marime, si ca a lovit un bloc de apartamente.

Procuratura Generala din Azerbaidjan a transmis ca cinci persoane au fost ucise si 28 ranite in urma atacului.

Azerbaidjanul spune ca actiunea e o incalcare a Conventiei de la Geneva privind protectia civililor.

Publicitate

Ministerul armean al Apararii a numit acuzatiile azere „o minciuna absoluta”.

Pe de cealalta parte, Armenia acuza Azerbaidjanul ca, in continuare, bombardeaza zonele populate din Karabakh, inclusiv Stepanakert, cel mai mare oras din regiune.

Publicitate

Arayik Harutyunyan, presedintele de facto al Republicii Nagorno Karabakh, a spus ca dimineata a fost relativ pasnica, dar nu stie cum se va derula ziua.

Citeste si articolul :   Ploiestiul se pregateste de intrarea scolilor in scenariul rosu

El a acuzat autoritatile din Azerbaidjan ca nu au respectat acordul privind schimbul de prizonieri si morti, care ar fi trebuit sa aiba loc cu sprijinul Crucii Rosii. El a spus ca exista sute de cadavre care zac pe linia de contact.

„Aceasta este o dovada mai buna a modului in care autoritatile azere isi trateaza propriul popor. Sunt indiferenti nu numai fata de destinul oamenilor, ci si de asa-numitii eroi care au urmat ordinele, pentru a-si indeplini misiunea”, a spus Arayik Harutyunyan, presedintele Nagorno-Karabakh.

Ministrii de externe ai celor doua tari au ajuns la un armistitiu dupa lungi negocieri la Moscova. Incetarea focului dintre Azerbaidjan si Armenia a avut loc a doua zi dupa ce Inaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a vorbit despre suferinta pe care conflictul a cauzat-o civililor.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.