Un nou cutremur in Romania, in aceasta dimineata. Unde s-a produs seismul si ce magnitudine a avut

Un nou cutremur a avut loc in Romania. Seismul cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs, in aceasta dimineata, la ora locala 3:39, in zona Vrancea, judetul Buzau, potrivit anuntului publicat de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

Seismul a avut loc la o adancime de 114 kilometri, transmite Agerpres.

Potrivit ultimelor analize, cutremurul s-a produs la 67 km est de Brasov, 72 km nord-est de Ploiesti, 121 km sud de Bacau, 123 km vest de Braila, 124 km nord de Bucuresti, 125 km vest de Galati, 145 km nord-est de Pitesti, 182 km est de Sibiu, 189 km nord de Ruse si 203 km sud-vest de Iasi.

In doar cateva zile din iulie, Romania a avut parte de cinci cutremure cu magnitudini cuprinse intre 2,6 si 3,3 grade pe Richter.

Publicitate

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs in data de 31 ianuarie, in judetul Vrancea, la o adancime de 121 de kilometri, si a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimtit si la Bucuresti.

Citeste si articolul :   Veste trista, din pacate. Creste bilantul cutremurului din Croatia. Cate persoane si-au pierdut viata in urma seismului

Cutremurul cu magnitudinea estimata initial la 5,4 si apoi revizuita la 5,2 pe scara Richter s-a produs in noaptea de joi spre vineri, 31 ianuarie 2020, anunta atunci Institutul National pentru Fizica Pamantului. Seismul s-a produs la adancimea de 121 de kilometri, in Vrancea, la ora 3:26 si s-a simtit destul de puternic si in Bucuresti: o miscare brusca, dar de scurta durata.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.