Autoritatile sunt in alerta! Un nou focar de COVID-19 in Romania.

Autoritatile anunta un nou focar de coronavirus. Un nou val de infectari cu noul virus intr-un centru de ocrotire a copiilor din cadrul Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau.

La Centrul rezidential pentru recuperarea si reabilitarea copilului cu tulburari de comportament din Beceni, au fost reportate 14 noi cazuri.

Sapte persoane sunt din randul angajatilor, iar celelalte sapte, din randul copiilor. Saptamana trecuta au fost depistati pozitivi alti trei angajati.Astfel, Centrul a fost declarat focar de COVID-19.

Toti cei 14 noi pacienti confirmati cu coronavirus au fost internati la Spitalul Municipal din Rammnicu Sarat, spital suport pentru COVID-19, potrivit Stirile de Buzau

”Acolo la centru e un colectiv sunt 32 angajati si 24 de copii asistati. Sunt copii de varsta scolara si tineri. Centrul de la Beceni a parcurs o perioada de 14 zile de restrictii privind accesul si parasirea incintei de catre beneficiari. Salariatii lucreaza in program normal cu respectarea masurilor de prevenire si preventie care ne sunt recomandate a fi intensificate in aceasta perioada.

Citeste si articolul :   Un nou cutremur in Romania, in aceasta dimineata.

Un lucru bun este ca centrul beneficiaza de o curte si asa pot iesi, pentru ca va dati seama, traversam perioada aceasta din martie – aprilie si este destul de greu sa fie gestionata. Colegii fac eforturi pentru a asigura si astfel de activitati de recreere pentru copii”, a spus Loredana Dorobantu,director DGASPC Buzau.

In momentul de fata, la Spitalul Suport din Ramnicu Sarat sunt internate 127 de persoane, dintre care 94 sunt pacienti asimptomatici si 27 cu forme medii. Cei mai multi dintre pacienti sunt femei, respectiv 66, barbati sunt 50, iar 11 dintre internati sunt copii, adica cu 10 mai multi decat erau internati joi.

Autor