Se inchid unele scoli, iar elevii fac cursuri online.

In 54 localitati din Romania s-a depasit rata de infectare de 6 la mia de locuitori pe ultimele 14 zile. Acesta este pragul de la care scolile se muta in online.

Cea mai mare incidenta este in Catina, judetul Cluj – 12,08, potrivit listei cu incidenta localitatilor publicata de Ministerul Educatiei.

Urmeaza Ploscos (Cluj) – 9,66, Seica Mica (Sibiu) – 9,48, Pojejena (Caras-Severin) – 9,47, Barsana (Maramures) – 9,1 si Bara (Timis) – 9,06, potrivit Mediafax.

7 localitati au rata de infectare cu noul coronavirus mai mare de 8 la mie, iar 14 mai mare sau egala cu 7.

In alte 21 de localitatii, rata de infectare a trecut de 5 cazuri COVID la mia de locuitori.

Scolile din aceste localitati se inchid, iar elevii fac cursuri online.

Lista localitatilor din Romania in functie de incidenta COVID.

In aceste localitati, elevii invata in sistem online. Functioneaza in continuare in sistem fizic, fata in fata, gradinitele, cresele si scolile din invatamantul special.

Citeste si articolul :   Alerta METEO imediata. ANM anunta cod galben de ploi torentiale, vijelii si grindina. Judetele vizate

Ministerul Educatiei a reamintit ca publica doar lista ratelor de incidenta pe localitati din fiecare zi de vineri, deoarece aceasta este ziua de referinta pentru stabilirea scenariului de functionare in scoli pentru intreaga saptamana ce urmeaza.