Raed Arafat, anunt de ultim moment: “Se prezinta certificatul verde”

Raed Arafat, seful DSU, a anuntat vineri ca persoanele care vor sa mearga la restaurantele din mall-uri trebuie sa prezinte certificatul verde COVID.

“Am fost intrebati ce se intampla cu zonele din mall unde se serveste masa. Astfel, hotararea de ieri prevede ca zonele respective vor trebui delimitate, nu inseamna ca se construieste un perete sau asa ceva, dar se delimiteaza intrarea in zona respectiva, se intra printr-un anumit loc, in care se prezinta certificatul verde. Intrarea la food-court, cum se spune, sau la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde. Se aplica aceeasi regula”, a spus seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Publicitate

Inca trei judete au intrat vineri in scenariul rosu, depasind pragul ratei de infectare de 3 la mie. Este vorba despre Bistrita Nasaud, Cluj si Maramures. In total, 6 judete si Capitala sunt in scenariul rosu.

Cea mai mare incidenta se inregistreaza in Ilfov, 4,46 la mie. Urmeaza Timis, cu 3,98 la mie, Capitala, cu 3,77, si Satu Mare, cu 3,5.

In Bistrita Nasaud, incidenta a crescut la 3,15 la mie, in Cluj este 3,16, iar in Maramures – 3,11.

In scenariul galben sunt 11 judete.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.