Lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizata. Cei care vin din aceste zone intra in carantina

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat  Hotararea numarul 52 privind aprobarea listei tarilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Lista aprobata intra in vigoare din data de 1 august.

AICI aveti Lista tarilor din zona galbena si rosie

Principalele modificari survenite sunt:

– in zona rosie vor intra: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curacao si Insulele Virgine ale Statelor Unite;

– in zona galbena vor intra: din zona rosie, in urma scaderii incidentei, Suriname si Insulele Feroe si din zona verde, in urma cresterii incidentei, Franta, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba si Sint Marteen;

– in zona verde vor intra: Oman, Paraguay si Uruguay.

Cum se poate evita carantina

Persoanele care sosesc in Romania din state aflate in zona rosie nu intra in carantina daca sunt vaccinate.

De asemenea, copiii cu varsta sub 6 ani sunt exceptati automat de la carantina, iar cei cu varsta intre 6 si 16 ani sunt exceptati daca prezinta la intrarea in tara un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore inainte.

Citeste si articolul :   Lista tarilor cu risc epidemiologic a fost actualizata. Patru tari au intrat in zona rosie

Persoanele care vin din tari aflate pe lista galbena nu intra in carantina daca sunt vaccinate sau prezinta un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

De asemenea, insulele grecesti din sudul Marii Egee au fost marcate cu culoarea rosu inchis pe harta raspandirii COVID-19 a Centrului European pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (ECDC), dupa o crestere a numarului de infectii, descurajand orice calatorie care nu este esentiala in aceste insule, noteaza Reuters.

Autor