Ce se intampla cu corpul tau daca bei apa cu otet

Otetul de mere serveste nu numai ca aroma si conservant, ci si ca produs de igiena personala si sanatate. Se pare ca poate fi folosit si pentru prevenirea aterosclerozei. Dar trebuie sa il consumati cel putin doua luni. Un produs acru ar trebui sa fie prezent in meniul nostru nu numai ca ingredient in salate.

Ar trebui consumat zilnic cu apa. Se amesteca o lingura de otet intr-un pahar mare de apa. Expertii recomanda sa incepeti cu doze mici de otet, crescandu-le treptat la un pahar pe zi . Acest lucru este suficient pentru a obtine un efect general de vindecare asupra vaselor de sange ale corpului. Iata la  ce sa va asteptati de la otet atunci cand este luat timp de 2 luni diluat cu apa.

1.Regleaza glicemia si colesterolul rau.

Cercetarile arata ca otetul de mere imbunatateste controlul glicemiei, ajuta la scaderea in greutate si regleaza nivelul colesterolului rau.

Citeste si articolul :   8 motive pentru care ar trebui sa consumi Pomelo.

Science Direct citeaza rezultatele unui alt studiu asupra efectelor otetului de mere asupra corpului. Implica persoane supraponderale si obeze. Dupa 12 saptamani, cercetatorii au ajuns la concluzia ca otetul de mere a redus semnificativ trigliceridele plasmatice si nivelul colesterolului total si a crescut concentratia asa-numitului colesterol lipoproteic cu densitate ridicata „bun”.

Publicitate

2.Prevenirea aterosclerozei si a bolilor de inima.

Otetul este un remediu excelent pentru prevenirea aterosclerozei si a complicatiilor vasculare care pot provoca ischemie, tromboza si infarct.

3.Imbunatatirea starii cavitatii bucale.

Otetul de mere ucide bacteriile din gura prevenind respiratia urat mirositoare.

4.Indepartarea acizilor

Refluxul acid si arsurile la stomac sunt adesea rezultatul lipsei de acid gastric. Un pahar de apa cu o lingura de otet de mere poate ajuta la ameliorarea sau prevenirea acestei afectiuni.

5.Intariti sistemul imunitar.

Datorita proprietatilor sale puternice antibacteriene, otetul de mere poate calma durerile in gat – asigurati-va ca il diluati cu apa inainte de utilizare. In plus, cand iei otet, bacteriile benefice pe care le contine iti intaresc sistemul imunitar.

Citeste si articolul :   Lipsa Fierului duce la boli grave. Iata 10 semne de avertizare

6.Detoxifierea completa a corpului.

Consumul de otet de mere imbunatateste drenajul limfatic si circulatia, ceea ce contribuie la detoxifierea generala. In acelasi timp, administrarea unui produs acid are un efect pozitiv asupra manifestarii reactiilor alergice.

De asemenea, otetul poate fi utilizat extern ca produs de ingrijire personala. Acest lucru va va ajuta sa scapati de matreata. Atunci cand este aplicat direct pe scalp, ucide Malassezia, tulpina ciupercii responsabile de matreata. Adaugati o picatura de otet de mere la pasta de dinti si veti fi fascinat de efect – veti observa ca zambetul dvs. devine mai alb si mai luminos.

Publicitate

Publicitate

Autor