4 motive pentru a manca mai mult ghimbir

Ghimbirul este un aliat valoros pentru sanatate. Disponibil pe tot parcursul anului, poate ajuta la tratarea sau prevenirea anumitor boli. In mod traditional, a fost folosit pentru a trata anumite complicatii digestive, cum ar fi greata si indigestia.

Cercetarile moderne au aratat, de asemenea, ca ghimbirul ajuta la reducerea varsaturilor si inflamatiei si ajuta la pastrarea mucoasei stomacului.

Publicitate

Iata 4 motive pentru a consuma ghimbir:

1. Intareste sistemul imunitar

Ghimbirul se incalzeste. Creste temperatura corpului, care la randul sau  te va ajuta sa transpiri .

Publicitate

Transpiratia permite sistemului imunitar sa fie pregatit  sa lupte impotriva unei infectii. Exista adevar in vechea credinta ca transpiratia este, in general, cel mai bun mod de a lupta impotriva racelii si gripei.

2. Are proprietati anticancerigene

Servind atat ca masura preventiva pentru cancerul de colon, cat si ca agent activ impotriva cancerului ovarian, ghimbirul este o „centrala” pe care trebuie sa o pastrati in dieta dumneavoastra pentru a va pregati  sistemul imunitar.

Citeste si articolul :   5 alimente care dauneaza sistemului imunitar

Gingerol, ingredientul activ al ghimbirului, este responsabil pentru ca ii confera gustul intepator si capacitatea de a ajuta la eliminarea tumorilor.

3. Ajuta sistemul digestiv sa functioneze fara probleme

Ghimbirul ajuta stomacul sa absoarba nutrientii mai eficient. De asemenea, ajuta la reducerea toxinelor si a gazelor si permite pielii sa elibereze toxine inainte ca acestea sa se acumuleze.

Pe langa mentinerea in forma a sistemului digestiv, ghimbirul este folosit pentru a ajuta la tratarea si calmarea greatei  , varsaturilor si raului de mare.

4. Ajuta la ameliorarea inflamatiei articulatiilor

Daca suferiti de artrita sau dureri articulare, includerea ghimbirului in dieta este una dintre cele mai bune modalitati de a va trata in mod natural. Se claseaza printre primele zece ierburi antiinflamatoare deoarece principalul sau ingredient activ, gingerolul, este un compus antiinflamator puternic.

Studiile asupra bolilor reumatice, cum ar fi osteoartrita, au aratat ca participantii care includ ghimbir in dieta lor au o mobilitate crescuta si au redus umflarea.

Citeste si articolul :   Iata ce se intampla cand inghiti guma de mestecat

Deci ghimbirul este uimitor, dar cum il integrezi in viata de zi cu zi?

Ingredientele active din ghimbir sunt atat de puternice incat nu trebuie sa consumi o cantitate  mare  din el zilnic pentru a obtine beneficiile sale. De exemplu, daca aveti greata, pur si simplu infuzati 3 pana la 6 centimetri de ghimbir proaspat in apa fierbinte si beti.

Ar trebui sa aveti intotdeauna ghimbir proaspat in loc de condimentul uscat, deoarece este mai gustos si contine mult mai multi agenti antiinflamatori si anti-cancerigeni.

Daca suferiti de artrita cronica, includeti niste ghimbir in mesele zilnice sau beti regulat ceai de ghimbir pentru o usurare rapida.

· Cand cumparati ghimbir proaspat, asigurati-va ca este ferm si nu lipicios. Nu trebuie sa curatati ghimbirul proaspat. Poate sta pana la trei saptamani cand este refrigerata.

Autor