ANM, anunt de ultim moment despre norul de fum rezultat din explozia de la Petromidia.

Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) a transmis un comunicat despre evolutia norului de fum din zona Rafinariei Midia, in intervalul orar 13.00 – 23.00. Norul de fum se va deplasa spre mare.

“Estimari meteorologice privind evolutia norului de fum din zona Petromidia Navodari, jud. Constanta, pentru intervalul 02.07.2021, ora 13:00 – 02.07.2021, ora 23:00

La ora 13:00 circulatia aerului este relativ slaba in imediata apropiere a solului, iar la inaltimi de pe peste 30…40 m, vantul sufla slab, cu viteze de peste 15 – 20 km/h, din directie predominant nord-vestica .

Avand in vedere simularile modelelor numerice rulate in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie privind evolutia norului de fum din zona Petromidia-Navodari, se apreciaza ca circulatia
aerului va continua sa fie din sector predominant nord-vestic – vestic, astfel ca evolutia norului de fum va fi de usoara deplasare catre est – sud-est (spre mare).

Publicitate

Dupa orele 17:00 – 18:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica, respectiv averse torentiale, descarcari electrice si intensificari ale vantului, vijelii si grindina.

Citeste si articolul :   Veste excelenta pentru romani. Nelu Tataru a facut anuntul

Explozie puternica la Petromidia Navodari

Autoritatile au emis o avertizare de tip RO-Alert prin care populatia este informata sa nu se apropie la mai putin de 1.000 de m, sa stea in case si sa inchida geamurile. Autoritatile au emis o avertizare RO-ALERT si au declansat planul rosu de interventie.

„ATENTIE ATENTIE ATENTIE. La Petromidia, zona Midia-Navodari s-a produs o explozie puternica cu degajari mari de noxe. Pentru siguranta dumneavoastra, evitati zona pe o raza de 1000 de metri, ramaneti in interiorul locuintei, inchideti geamurile si nu va expuneti la fum/noxe. ISU Constanta.”, este mesajul trimis prin RO-ALERT.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.