RO-ALERT: Explozie puternica la Navodari cu degajari mari de noxe

O explozie puternica a avut loc la Rafinaria Petromidia din Navodari. Fumul gros este vizibil de la mare departare. Explozia a fost urmata de un incediu puternic.

Explozie puternica la Petromidia Navodari

Autoritatile au emis o avertizare de tip RO-Alert prin care populatia este informata sa nu se apropie la mai putin de 1.000 de m, sa stea in case si sa inchida geamurile. Autoritatile au emis o avertizare RO-ALERT si au declansat planul rosu de interventie.

„ATENTIE ATENTIE ATENTIE. La Petromidia, zona Midia-Navodari s-a produs o explozie puternica cu degajari mari de noxe. Pentru siguranta dumneavoastra, evitati zona pe o raza de 1000 de metri, ramaneti in interiorul locuintei, inchideti geamurile si nu va expuneti la fum/noxe. ISU Constanta.”, este mesajul trimis prin RO-ALERT.

Publicitate

Oamenii au primit un mesaj RO-ALERT prin care au fost avertizati sa nu se apropie la mai putin de 1.000
de m de locul exploziei.

Se pare ca in urma exploziei care a avut loc vineri, 2 iulie 2021, la Rafinaria Petromidia Navodari, doua persoane ar fi fost ranite. Primele date comunicate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) se pare ca unul din raniti a suferit arsuri pe aproximativ 45% din suprafata corpului.

Citeste si articolul :   Romania,Tara lui Papura Voda. Explozie intr-un bloc dupa ce un ”meserias” a taiat teava de gaze crezand ca e cea de apa

Ministerul Sanatatii anunta ultimele detalii despre cei trei raniti.

Publicitate

Persoana cu arsuri pe aproximativ 45% din suprafata corporala este transportata cu elicopter SMURD la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta pentru stabilizare si evaluare. O a doua victima are un traumatism lombar, iar cea de-a treia o arsura la nivelul fetei.

„Pentru gestionarea incidentului, la fata locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, 2 ambulante SMURD si o unitate de terapie intensiva mobila.”, a transmis IGSU, potrivit stirileprotv.ro.

In momentul de fata nu se cunosc cauzele care au provocat explozia de la Petromidia Navodari. Dupa ce s-a dat alerta, Ministrul de Interne, Lucian Bode, dar si Raed Arafat, seful DSU, au pornit catre locul exploziei, care a fost urmata de un incendiu.

Pentru ca explozia de la Rafinaria Petromidia Navodari a fost urmata si de un incendiu puternic, un nor mare de fum a cuprins intreaga zona. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a precizat ca norul de fum nu se indreapta catre zona tarmului, ci catre largul marii.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, prima declaratie dupa explozia de la Petromidia

„Din pacate, dupa primele informatii exista si victime. ISU a preluat controlul pe aceasta problema. Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele valori facute de ANM, norul de fum nu se deplaseaza spre tarm, ci spre mare. Avem la fata locului laborator mobil.”, a anuntat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.