Romania,Tara lui Papura Voda. Explozie intr-un bloc dupa ce un ”meserias” a taiat teava de gaze crezand ca e cea de apa

Ar fi de ras daca nu ar fi de plans. Inca o explozie intr-un bloc din Galati, dupa ce in urma cu saptamani un eveniment similar a avut intr-un cartier din centrul orasului.

In urma exploziei, proprietara apartamentului si un barbat de 46 de ani care lucra la instalatia de gaze au suferit arsuri.

Publicitate

Primele cercetari arata o lucrare facuta fara aprobari la reteaua de gaze.

“Eu zic ca a taiat-o. Asa pare. Asa a zis si proprietarul. Ca a confundat-o”.

Publicitate

Femeia dorea sa instaleze un aragaz nou si a apelat la barbatul de 46 de ani care se oferise sa o ajute.

Anchetatorii spun ca omul nu era autorizat sa intervina la retelele de alimentare cu gaze.

Meseriasul a taiat teava de gaze, crezand ca e cea de apa.

″-Taia o teava.- Unde, la dvs in apartament?- Da, in bucatarie.
– Si a facut scantei?
– Da.
– La maini v-ati ars?

– Si la fata.
– Domnul care lucra?
– E aici.

Citeste si articolul :   Un nou focar de COVID-19 in Galati

– E bine?
– E bine, dar este si el putin ars”.

“I-am spus femeii, daca vrei sa-l montezi adu un specialist. Nu care toti pe strada i-aduci hai ca montezi. Ca te trezesti odata ca apartamentul sare in aer. Si ia uite! S-a intamplat astazi. Uite, m-a luat un tremur ca-mi tremura si picioarele”, a spus un martor.

Un barbat care se afla intamplator in zona a inchis de urgenta alimentarea generala a conductei de gaze.

Explozia a afectat si apartamentele vecinilor. Usile metalice s-au indoit in urma suflului generat de deflagratie, iar oamenii au ramas blocati in case.

“A fost unul care a taiat teava de gaze si nu era autorizat si a luat foc in spate la aragaz. Si in ajutor am inchis conducta de gaze. Am inchis conducta generala de afara”, a spus barbatul care a inchis conducta.

“A explodat de la etajul 1 si ne-a distrus si pe noi”, a spus o locatara.

Pompierii au intervenit cu doua autospeciale de stingere a incendiilor, iar la fata locului au ajuns si medicii de la Ambulanta.

Citeste si articolul :   Doliu in lumea medicala din Romania. S-a stins la o zi dupa ce fusese internata in Bucuresti

“Au rezultat 2 victime cu rani usoare, arsuri la nivelul membrelor superioare la femeia de 60 de ani si la antebratul stang la un barbat de 46 de ani. Facand lucrari de modernizare in casa, a taiat teava de gaz de la pausal crezand ca e teava de apa. Aceasta a produs scurgeri de gaz si explozie, fara urmari grave fata de vecini sau de victime”, a declarat Lt. Col. Eugen Chirita, ISU Galati.

In urma cu 3 saptamani intr-un bloc din centrul Galatiului, a avut loc o deflagratie in urma careia un om a murit, iar structura de rezistenta a imobilului a fost grav afectata.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.