Guvernul Germaniei critica protestele anticoronavirus, soldate cu ranirea a zeci de politisti

Guvernul de la Berlin a criticat, duminica, protestele anticoronavirus, in contextul in care nu au fost respectate normele minime antiepidemice, iar zeci de agenti de politie au fost raniti in confruntari sporadice cu demonstrantii, informeaza publicatia Süddeutsche Zeitung.

Intre 17.000 si 20.000 de persoane au protestat sambata dupa-amiaza, in Berlin, fata de restrictiile impuse de autoritati pentru incetinirea raspandirii epidemiei de coronavirus. Manifestantia a fost organizata sub sloganul “Sfarsitul pandemiei – Ziua libertatii”. Primarul orasului Berlin, Michael Müller, le-a cerut demonstrantilor sa respecte regulile de distantare si sa poarte masti de protectie. Cu toate acestea, regulile nu au fost respectate, iar fortele de ordine au fost implicate in confruntari sporadice cu grupuri de protestatari.

Duminica dupa-amiaza, autoritatile au anuntat ca 45 de agenti de politie au fost raniti in confruntari, unii fiind spitalizati.

Peter Altmaier, ministrul german al Economiei, a cerut sanctionarea aspra a persoanelor care nu respecta masurile antiepidemice. “Cei care le pericliteaza sanatatea altora trebuie sa ia in calcul ca vor fi efecte grave”, a declarat Altmaier.

“Da, in perioada pandemiei trebuie sa fie permise protestele. Dar nu in acest fel”, a afirmat, la randul sau, ministrul german al Sanatatii, Jens Spahn.

Pana in prezent, in Germania au fost raportate 211.086 cazuri de coronavirus si 9.154 de decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.