Seful sectiei de ATI, mesaj dur pentru cei care injura medicii: “O molima teribila s-a dezvoltat in paralel cu pandemia; v-a afectat constiinta, sufletul”

Mai multe persoane au scandat lozinci impotriva medicilor. Acestia au fost facuti “criminali”, “escroci” si “spagari”. Medicul Dorel Sandesc, seful setiei ATI de la Spitalul Judetean din Timisoara, are un mesaj dur pentru acesti protestatari.

„Personalul medical din Romania este supus unei campanii teribile, de injurii, de agresiune, de jignire, suntem facuti in toate felurile, suntem facuti criminali, escroci, spagari…Acestea sunt cuvintele care se revarsa asupra noastra din cealalta extrema a societatii romanesti, partea intunecata a ei.

Daca, Doamne fereste, ca orice om, veti ajunge sa aveti nevoie de noi, va spun atat: chiar daca pe fruntea voastra ar sta scrise injuriile pe care le-ati aruncat asupra noastra, sa stiti ca noi va vom ingriji cat putem noi de bine, pentru ca asta este nobletea acestei meserii. Va vom ingriji pentru ca cei mai multi dintre voi sunteti de fapt niste suferinzi, niste bolnavi, manipulati grosier pe terenul unei lipse de educatie, de cultura si a unei civilizatii precare.

Citeste si articolul :   Iohannis, mesaj de ultima ora: "A venit momentul...

O molima teribila care s-a dezvoltat in paralel cu pandemia v-a afectat mintile, constiinta, sufletul care au devenit niste glande oribile, ce nu sunt in stare sa secrete decat ura, primitivism, salbaticie si agresiune”, a spus Dorel Sandesc.

Publicitate

Seful sectiei ATI a vorbit si despre medicul rezident Vlad Marinescu, care, la doar 28 de ani a decis sa-si puna capat zilelor.

Publicitate

“Iata, chiar zilele acestea, sufletul tanar si sensibil al unui coleg de mare, mare perspectiva, sef de promotie a cedat si tanarul Vlad a plecat dintre noi. Ce ati facut voi cu aceasta campanie, ati distrus singura punte pe care o puteti parcurge atunci cand aveti nevoie de sanatate si de viata. Transfigurand o frumoasa poezie din copilarie, podul de piatra s-a daramat, a venit valul de ura si l-a luat, dar noi trebuie sa tratam si aceasta molima a societatii romanesti”, a mai spus Dorel Sandesc.

Medicul a acuzat si statul roman care nu a facut suficient pentru a avea un sistem sanitar cat de cat performant.

Citeste si articolul :   Medic din UPU Sibiu: Nu mai avem unde interna

„Noi suntem cei care lucram in cea mai grea meserie din lume. Si asta nu este impresia noastra, ci este concluzia clara a unor studii internationale, care arata ca meseria cu cel mai inalt grad de stres, impact psihic, cu tentative de suicid, depresii, este meseria de medic. Si pe primul loc cea de reanimator. Nu reprezint o armata de ingeri.

Suntem oameni si noi, cu slabiciunile si pacatele noastre. Stim ca exista si intre noi abuzuri, devieri de la deontologia medicala, dar marea majoritate dintre noi suntem primii care dorim ca aceste lucruri sa fie sanctionate punctual. Sindromul de <burnout> care caracterizeaza personalul medical exista peste tot in lume. La noi, insa, incercarile sunt mai mari.

Pentru ca si in timpuri normale lucram cu cel mai mic numar din Europa de doctori si asistente raportat la numarul de cetateni. Am reusit sa dublam numarul de paturi la ATI, dar oamenii au ramas aceiasi. La noi tot timpul sunt lipsuri in spitale, suntem constant pe ultimul loc in Europa la sistemul sanitar, cu cea mai proasta finantare. Niciun partid nu a reusit sa ne miste de pe acest rusinos loc ultim din Europa. Este un stres suplimentar pentru noi”, a mentionat Dorel Sandesc.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.