Doliu in lumea medicala. Epuizat, un medic de la ATI Timisoara, de 28 de ani si-a pus capat zilelor

Lumea medicala este in soc. Vlad Marinescu, un tanar medic la ATI Timisoara, de 28 de ani, si-a pus capat zilelor. Duminica seara a iesit din tura si a mers spre casa. A fost gasit fara suflare de mama sa luni dimineata. Din pacate, doctorii ajunsi la fata locului n-au mai putut face nimic pentru el.

Tanarul a folosit substante pentru anestezierea pacientilor, iar actul de sinucidere vine ca o consecinta a burnout-ului.

Colegii medicului au spus despre el ca in ultima perioada era foarte obosit.

,,Medicul rezident a lucrat pe COVID o buna perioada de timp, in ultimele zile a lucrat pe ATI. Am fost informati in aceasta dimineata de faptul ca acesta a fost gasit decedat in locuinta sa. Necropsia va stabili ce anume s-a intamplat. Colectivul SCJUPBT isi exprima regretul vis a via de aceasta tragedie nemarginita”, au transmis reprezentantii Spitalului Judetean Timisoara.

Dorel Sandesc a declarat ca exista, intr-adevar, presiune mare pe medicii de la ATI, iar personalul medical nu mai face fata.

Citeste si articolul :   Astazi se implinesc 43 de ani de la cutremurul din 1977. Marmureanu vorbeste despre viitorul mare cutremur, „posibil de 8 grade”

Mai mult de jumatate dintre angajatii Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babes” din Timisoara au un nivel mediu sau ridicat de burnout

Ce inseamna burnout

„<<Burnout sau epuizarea profesionala reprezinta o stare de epuizare, atat fizica, cat si psihica, ce apare in special la persoanele a caror profesie implica o responsabilitate deosebita si interactiuni frecvente cu oameni>>, spune psihologul Herber Freudenberger, cel care a identificat existenta acestui sindrom. Burnout-ul poate duce nu doar la epuizare emotionala, ci si fizica, depersonalizare si chiar scaderea performantelor”, se arata intr-un comunicat al spitalului.

Conform acestuia, in ceea ce priveste extenuarea emotionala, aceasta se regaseste in cazul a 55,88% dintre participantii la studiu. 67,16% dintre angajatii Spitalului Victor Babes au declarat ca au un grad ridicat de stres, iar 64,22% resimt ingrijorare, faptul ca niciodata nu au timp pentru ei, oboseala si lipsa odihnei.