Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, s-a vaccinat

Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, a anuntat luni ca s-a vaccinat impotriva Covid-19 si ca sustine „cu toata convingerea” implicarea preotilor in informarea credinciosilor cu privire la campania de imunizare.

Conform acestuia, Biserica Romana Ortodoxa si-a exprimat pozitia favorabila in ceea ce priveste vaccinarea anti-Covid iar clericii le transmit credinciosilor informatiile despre imunizare cuprinse in brosura oficiala pe care toate cultele religioase au primit-o in ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

„Ajutorul Bisericii exista si se traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credinciosi a informatiilor cuprinse in brosura oficiala pe care toate cultele religioase au primit-o in ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte. Continutul acestei brosuri despre vaccin e cunoscut de preoti. Ei il comunica credinciosilor. Asa au fost rugati. Clericii pot transmite informatiile despre vaccinarea ‘gratuita, sigura si voluntara’ asa cum reies acestea dintr-un document asumat de cele mai inalte autoritati medicale din Romania si Europa. Este ceea ce pot face acum reprezentantii cultelor, care, fara exceptie, sunt favorabile vaccinarii”, scrie in comunicatul  BOR.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, a anuntat public ca s-a vaccinat impotriva Covid

Publicitate

„Personal pledez cu toata convingerea pentru implicarea fiecaruia dintre noi in acest act firesc de informare onesta cu privire la o problema acuta si majora care tine nu doar de sanatatea personala, ci si de cea comunitara. In calitatea temporara de persoana publica, ii indemn personal pe cei ce inca ezita, sa se informeze cat mai atent si din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului si, in urma consultarii cu medicul de familie, sa ia decizia cea mai buna pentru sanatatea lor si a celor dragi. Eu am ales sa o fac, vaccinandu-ma”, spus Vasile Banescu.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.