China va vaccina intreaga populatie a unui oras dupa 15 cazuri raportate

China spune ca va vaccina pentru prima data o intreaga populatie locala de aproximativ 300.000 de persoane in urma unui focar de coronavirus in apropierea granitei cu Myanmar, scrie BBC.

Locuitorii orasului Ruili din provincia Yunnan din sud au fost, de asemenea, plasati in carantina.

Decizia de vaccinare vine dupa ce autoritatile locale au raportat un grup de 15 noi cazuri de Covid-19 – cea mai mare crestere zilnica a Chinei in mai mult de doua luni.

Publicitate

Oficialii spun ca monitorizeaza indeaproape granita cu Myanmar, de unde par sa fi aparut majoritatea noilor cazuri din regiune.

Publicitate

Mass-media de stat raporteaza ca grupul s-a raspandit din cauza infectiilor importate din Myanmar, care se confrunta cu tulburari semnificative dupa o lovitura de stat militara. Unii pacienti ar fi cetateni din Myanmar.

Coronavirusul este, in cea mai mare parte, sub control in toata China si orice focar este intampinat cu masuri dure pentru a restrictiona transmisiile.

Citeste si articolul :   Se schimba varsta de pensionare. Cine poate iesi la pensie la 70 de ani

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.