Supravietuirea altarului Bisericii Ortodoxe din Beirut aduce speranta. Imaginile exploziei

Biserica Ortodoxa Greaca St Dimitrios din Achrafieh se afla la mai putin de un kilometru distanta de locul in care a avut loc explozia Beirut.

Parintele Youil Nassif s-a repezit la biserica pentru a verifica existenta unor pagube, gasind naosul complet ruinat. Insa spatiul altarului sacru, protejat de „iconostas” (zidul icoanelor), era aproape neschimbat – inclusiv o lampa de ulei care ramasese aprinsa pe toata perioada exploziei.

Ce spune parintele Nassif

Publicitate

„Puteti sa-mi spuneti ca sunt naiv, dar m-am gandit ca este de necrezut. Am simtit ca este un mesaj de la Dumnezeu care spune: «Voi fi alaturi de tine, Voi fi langa tine, ne vom ridica.»

Articolul continuă după reclame

Am parasit biserica impreuna cu copiii mei, cu 12 minute inainte de explozie. Ne indreptam catre casa cand s-a intamplat. Am ajuns acasa, am lasat copiii acolo si m-am intors la biserica pentru a verifica ce s-a intamplat. Cand am ajuns, am fost socat. Puteti vedea imaginile si clipurile video, biserica fusese distrusa.

Citeste si articolul :   SUA a autorizat folosirea medicamentului Remdesivir ca tratament pentru COVID-19. Cand ajunge si in Romania

M-am indreptat spre altar. Cand am intrat in acesta am fost surprins. Altarul era neatins. Puteti vedea fotografiile si video. Sfantul Potir era intact. Puteti vedea Sfanta Biblia, candela cu ulei care nu s-a miscat. Puteti vedea moastele Sfintilor, instrumentele. Nici sticla nu a fost sparta.

In vremuri de criza, cautam semne, o lumina in intuneric. Am simtit ca este un semn. Dar avem nevoie de rugaciuni, nu doar de biserica noastra. Toti cetatenii de aici din Liban, avem nevoie de rugaciuni. Suntem intr-o situatie grava. Asa ca avem nevoie de rugaciuni. Va rugam, rugati-va pentru noi”, a declarat preotul pentru BBC.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.