Prima zi de vaccinare la mall: “Cand am plecat de acasa am zis sa fie o mana sfanta, sa nu doara.”

In a II-a etapa a campaniei de vaccinare anti-Covid, la Timisoara au fost deschise doar doua centre din cele 11 anuntate initial.

Aproximativ 7.000 de persoane din Timis s-au inscris incea de a II-a etapa a campaniei de vaccinare impotriva COVID-19, care se va desfasura in perioada 18-28 ianuarie.

“A fost mult mai bine decat credeam, oamenii au venit increzatori si in numar mare. Au venit cei programati, nu avenit nimeni in afara programarilor. Pe total a fost bine. Merge foarte repede, oamenii stau din momentul in care intra maxim 30-40 de minute, cu tot cu cele 15 minute de asteptare post-vaccinare. Vin zece pacienti pe ora, avem doua fluxuri”, a declarat Ioana Malita, coordonatorul centrului de vaccinare de la Iulius Mall.

In a doua etapa a campaniei sunt vaccinate persoanele peste 65 de ani, cei cu boli cronice si lucratorii din domeniile esentiale. Varstnicii nu au fost speriati de vaccin si mentioneaza ca nici nu a durut injectia.

Publicitate

„A fost usor. N-am simtit nimic. Cand am plecat de acasa am zis sa fie o mana sfanta, sa nu doara. Si sfanta a fost mana, sa stiti. Am venit pentru ca e de datoria mea pentru cei din jur. Eu sunt batrana, am 82 de ani”.

„A fost destul de simplu. Nu a durut deloc. De la bun inceput, cand s-a zis ca va fi vaccin, eram decisa sa ma vaccinez. Sunt si la risc, in familie mai stau si doi copii mai micuti, de ce sa risc sa sa le aduc boala in casa. Am fost prima care s-a inscris. Sper sa mai apucam niste liniste, pentru ca am destui ani, am 73”.

„In momentul in care am auzit ca se face vaccin, am hotarat sa vin sa ma vaccinez. Cei care nu se vaccineaza, asteapta, sa dea Domnul sa se faca bine ceilalti, ca ei sa scape. Sunt niste fricosi, se gandesc numai la ei. Am mai luat vaccin, ca de mici ne-au vaccinat. Nu ne-am fi vaccinat, mai traiam astazi?”. In judetul Timis sunt sase centre, la Deta, Faget, Sannicolau Mare, Lugoj, Dumbravita si Ghiroda.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.