Cea mai recenta mutatie a coronavirusului a fost descoperita in Germania

Germania este ultima tara care a descoperit o noua mutatie a coronavirusului, o noua varianta fiind identificata in randul unui grup de pacienti spitalizati in Bavaria, anunta CNBC.

Presa locala a raportat pentru prima data luni ca o varianta necunoscuta a coronavirusului a fost descoperita la 35 de pacienti la un spital din orasul Garmisch-Partenkirchen, din sud-estul Germaniei.

Virusul modificat a fost gasit la 35 din 73 de persoane nou infectate din spital. Probele sunt acum examinate la spitalul universitar Charité din Berlin. CNBC a contactat ministerul sanatatii din Germania pentru confirmarea rapoartelor.

Oficialii au spus ca varianta este diferita de variantele descoperite recent in Marea Britanie si Africa de Sud.

Directorul medical adjunct al spitalului, Clemens Stockklausner, a declarat intr-o conferinta de presa ca nu este clar inca daca mutatia a facut virusul mai transmisibil (ca si in cazul variantelor descoperite in Marea Britanie si Africa de Sud) sau mai mortal.

Nici variantele britanice si din Africa de Sud nu s-au dovedit a provoca mai multe decese, desi ca urmare a capacitatii lor de a se raspandi mai usor au cauzat mai multe infectii, spitalizari si, ca urmare, mai multe decese. Marea Britanie si Irlanda, in special, au vazut o raspandire rapida a virusului mutant, care a provocat o crestere a infectiilor si a lasat unele spitale sa se lupte cu un aflux de pacienti.

Citeste si articolul :   Imagini greu de privit dupa o alunecare de teren, in Germania. Un crater imens inghite totul in jur

Rata infectiei din Germania ramane o preocupare semnificativa, cu alte 11.369 de cazuri zilnice raportate marti de agentia de sanatate publica, Institutul Robert Koch. Numarul total de cazuri este de peste 2 milioane, iar numarul deceselor de 47.622.

Autor