Rugaciuni si Vaccinari sub acelasi acoperis. Catedrala care a fost transformata in centru de vaccinare

Marea Britanie trece prin momente grele din cauza noii tulpini de coronavirus si grabeste pasul si deschide tot mai multe centre de vaccinare. Unul dintre acestea e situat intr-o catedrala din centrul Angliei. Este vorba despre o impunatoare cladire medivala, situata in Lichfield.

Transformarea acesteia in centru de vaccinare a fost apreciata chiar de arhiepiscopul de Canterbury. Autoritatile britanice vor sa imunizeze 15 milioane de britanici pana la mijlocul lunii viitoare.

Pana acum, peste trei milioane si jumatate de locuitori din regat au primit prima doza de vaccin anti-COVID.

Publicitate

“Sfantul Chad a ridicat loc pentru a avea grija de oameni, adica exact ceea ce se intampla acum”, declara unul dintre oamenii in varsta care s-au vaccinat aici.

Publicitate

„Eu sunt mai mult o persoana necredincioasa, nu prea merg la biserica…” – a spus o femeie amuzata ca acum poate sa spuna ca a fost si la biserica.

„Acest lucru ne face sa ne gandim la rolul pe care il are catedrala. Exista vechea notiune de sanctuar, sunt foarte multi oameni care vin aici doar ca sa jeleasca. De Craciun am aprins peste 200 de felinare in memoria oamenilor”, a declarat pastorul Adrian Dorber.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Ratele la banci se pot amana pana la 9 luni. Ministrul finantelor, Florin Citu, a facut anuntul

„Nu am crezut niciodata ca va fi asa, e chiar minunat, sa stiti”, spune o enoriasa.

„Este un spatiu urias care reprezinta un avantaj important pe o astfel de vreme si care da nastere unui spirit comunitar”, este de parere o alta femeie.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.