Noile Apple MacBook Pro-uri vor avea un design cu margini plate, MagSafe si vor pierde bara tactila

Apple lucreaza la doua noi modele de MacBook Pro, care vor prezenta modificari semnificative de design, a declarat astazi Ming-Chi Kuo, analistul Apple, intr-o nota adresata investitorilor care a fost obtinuta de MacRumors

 

Potrivit lui Kuo, Apple dezvolta doua modele in dimensiuni de 14 si 16 inci. Noile masini MacBook Pro vor avea un design cu margini plate, pe care Kuo il descrie ca „similar cu iPhone 12” fara curbe ca modelele actuale. Va fi cea mai semnificativa actualizare de design pentru MacBook Pro din ultimii cinci ani.

Nu va fi inclusa nici o bara tactila OLED, Apple in schimb revenind la tastele functionale fizice. Kuo spune ca designul conectorului de incarcare MagSafe va fi restaurat, desi nu este clar ce inseamna asta, deoarece Apple a trecut la USB-C. Modelele actualizate de MacBook Pro vor avea porturi suplimentare, iar Kuo spune ca este posibil ca majoritatea oamenilor sa nu fie nevoiti sa cumpere dongle pentru a suplimenta porturile disponibile pe noile masini. Din 2016, modelele Apple MacBook Pro au fost limitate la porturile USB-C, fara alte porturi disponibile.

Citeste si articolul :   Samsung inregistreaza cele mai mari venituri din istorie, dupa cresterea vanzarilor de telefoane de top

Toate noile modele MacBook Pro vor avea cipuri de siliciu Apple si nu vor fi incluse optiuni pentru cip Intel.

1. Cele doua modele noi sunt echipate cu afisaje de aproximativ 14 inci si respectiv 16 inci.
2. In ceea ce priveste designul carcasei, noile modele anuleaza designul curbat al partilor superioare si inferioare ale modelelor existente si adopta un design cu factor de forma cu muchii plate similar cu ‌iPhone 12‌.
3. Designul conectorului de incarcare ‌MagSafe‌ este restabilit.
4. Bara tactila OLED este eliminata si butoanele functiei fizice sunt restaurate.
5. Nu exista nicio optiune CPU Intel pentru noile modele.
6. Sunt echipate cu mai multe tipuri de I / O si este posibil ca majoritatea utilizatorilor sa nu fie nevoiti sa cumpere dongle suplimentare.

Publicitate

Publicitate

Modelele MacBook Pro vor folosi acelasi design de conducte de caldura folosit de modelul actual de 16 inci MacBook Pro, despre care Kuo spune ca este mult mai bun decat actualele MacBook Pro de 13 inci si MacBook Air, deoarece va permite o putere de calcul sporita.

Citeste si articolul :   Ce este Blockchain? (partea I)

Kuo spune ca ne putem astepta sa vedem noile modele de MacBook Pro lansate in al treilea trimestru al anului 2021. Datorita designului renovat si a cererii puternice de inlocuire, Kuo se asteapta ca numarul total de livrari de MacBook sa creasca semnificativ cu 25 pana la 30 la suta in fiecare an pana la 20 de milioane unitati.

Kuo a mai spus ca modelele iPhone de ultima generatie care vor veni in 2022 vor adopta probabil un sistem termic cu camera de vapori, pe care Apple il „testeaza agresiv”. Sistemul termic VC va fi necesar pentru iPhone-urile high-end datorita puterii lor de calcul mai puternice si a vitezei mai mari de conexiune 5G. Exista deja smartphone-uri de la companii precum Samsung, Razer si LG care utilizeaza tehnologia de racire a camerei de vapori, care este utilizata pentru a mentine un dispozitiv mai racoros atunci cand este supus unei stresuri puternice.

Nu este clar daca sistemul termic al camerei de vapori va indeplini cerintele ridicate ale Apple, potrivit lui Kuo, dar este optimist cu privire la programul de imbunatatire a fiabilitatii si se asteapta ca cel putin modelele de ultima generatie sa il adopte in viitorul apropiat.

Autor

Autor: Andrei Zoltan

Cineva care pierde prea mult timp la calculator, cautând cele mai noi trend-uri in tehnologie, telefonie, calculatoare si multe altele